Bergama’da Çocuklar Tiyatroyla Buluşacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bergama Belediyesi, ilçedeki ilköğretim okullarını tiyatroyla buluşturacak.

Bergama Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Balon Tiyatrosu Ekibi, Bergama’daki ilköğretim okullarına kuracağı “Balon Tiyatro Sahnesi” ile okullarda “Uzayda Neler Oluyor” adlı çocuk Oyununu sahneleyecek.

İlk olarak 14 Mart Pazartesi günü Zübeyde Hanım İlköğretim Okulunda sahne alacak olan topluluk, daha sonra sırasıyla Ali Rıza Eroğlu, Osman Nuri Ersezgin, 100. Yıl ve Fevzipaşa ilköğretim okullarında öğrencilerle buluşacak. Bu okullardaki gösterilere, çevre okul öğrencileri de belediye otobüsleri ile götürülerek Oyunun ilçedeki tüm ilköğretim öğrencilerine ulaşması sağlanacak.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, yaptığı açıklamada, çocukların ve gençlerin düşünsel anlamda gelişmesinde tiyatronun önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Bergamalı çocuklarımızı tiyatro ile buluşturuyoruz, tiyatroyu ayaklarına götürüyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yöneticilerimizin de desteğiyle Bergamalı çocuklar beş gün boyunca tiyatroyla iç içe olacaklar” dedi.

Yaklaşık 120 metrekare portatif sahneye sahip olan Balon Tiyatrosu, şişme seyirci koltukları nedeniyle “balon” adını taşıyor.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.