‘Bizzat İlgilendim Ama Kızı Vazgeçti’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Volkan Yanardağ -Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ‘Prof. Metin And’ın koleksiyonu nerede?’ tartışmalarına dahil oldu. Geçen yıl eserlerin sergilenmesi için And’ın kızıyla görüştüğünü, yer gösterdiğini belirten Bakan Günay, ‘Hiçbir gerekçe göstermeden projeden vazgeçti’ dedi

Prof. Dr. Metin And’ın koleksiyonundaki bazı eserlerin sahaflarda ve internette satıldığı tartışmaları sürerken, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Prof. And’ın koleksiyonunun sergileneceği kütüphane projesinin neden hayata geçirilemediğini AKŞAM’a anlattı. And’ın binlerce parçayı bulan opera, bale, tiyatro ve illüzyon kitapları ve görsel materyallerinden oluşan koleksiyonun sergilenmesiyle bizzat ilgilendiğini ifade eden Ertuğrul Günay, şöyle konuştu: Geçen yıl Meriç Sümen’in okulunun açılışı sırasında Prof. Metin And’ın kızı Esra Hanım yanıma gelerek ‘Babamın kitapları için yer arıyoruz’ dedi. Bu görüşme tam da Ankara’daki Cermodern Sanatlar Merkezi’nin açılış sürecine denk gelmişti. Orada Metin And adına bir kütüphane yapabileceğimizi ifade ettim. Bu görüşmeden sonra kendileri Ankara’ya gelerek hazırlamayı düşündüğümüz mekanı gördüler. Nasıl bir düzenleme yapabileceğimizi de konuştuk. Ancak Esra And görüşmenin ardından hiçbir gerekçe göstermeden projeden vazgeçti ve bizimle tüm irtibatı kesti.

İnternetteki şüpheli satışa yorum yok
Ertuğrul Günay, illüzyonist Sermet Erkin’in dile getirdiği, ‘Bazı eserlerin sahaflarda ve internette satıldığı’ iddiasıyla ilgilili olarak ‘O konuda yorum yapmam’ diye konuştu. Erkin, dün AKŞAM’da yayınlanan ‘Metin And’ın koleksiyonu sanal alemde parça parça mı satılıyor’ haberiyle ilgili olarak ‘Bu eserler And’ın koleksiyonundan çıkmış olabilir. Ancak çok daha kıymetli eserlere de sahipti. 19. yüzyıldan kalma kitaplar, gravür baskılar vardı. Bunlar nerede?’ demişti.

Akşam

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.