Çatalköy’de Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çatalköy Belediyesi, “27 Mart Dünya Tiyatro Günü” etkinlikleri kapsamında tiyatro festivali düzenliyor. “1. Çatalköy Tiyatro Günleri” adı altında 26 Mart – 1 Nisan tarihlerinde Çatalköy’de gerçekleştirilecek festivalde; Lefkoşa Sanat Tiyatrosu, Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Çatalköy Belediye Tiyatro Su ve Ahmet Özçaylı’nun Karagöz – Hacivat gölge oyunu sahne alacak.Halka ücretsiz sahnelenecek oyunlar Dedeman Olive Tree gösteri çadırında yer alacak. Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu yaptığı açıklamada, belediyenin belde ile halkına sunduğu beledi hizmetler yanında sosyal, kültürel ve sanatsal aktivitelere de ağırlık verdiğini belirterek, bu kapsamda Çatalköy Belediyesi Tiyatro Su’nun bu yıl ilkini düzenleyeceği “1. Çatalköy Tiyatro Günleri” adlı tiyatro etkinliğinden mutluluk duyduğunu kaydetti. İlk etapta Çatalköy’deki köy sinemasını restore edeceklerini ve organizasyonu gelecek yıl burada gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Mehmet Hulusioğlu, ardından ise Hz. Ömer Türbesi yanında bin kişilik amfi tiyatro yapımı için kolları sıvayacaklarını vurguladı.
DEMİR
Lefkoşa Sanat Tiyatrosu Yönetmeni Halil İbrahim Demir de yaptığı konuşmada, böylesine güzel sanatsal aktivitelerine imza atan Çatalköy Belediyesi’ni kutlayarak, bu tür tiyatro festivallerinin yerel tiyatroların gelişimi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
KARA
Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yönetmeni Bekir Kara ise, Çatalköy Belediyesi’ni tiyatroya verdiği destekten ötürü kutlayarak, festivale kendisinin yazıp yönettiği; “Bir zamanlar Kıbrıs’ta” adlı oyunla katılacaklarını söyledi.
ATİK
Çatalköy Belediye Tiyatro Su Sanat Yönetmeni Derman Atik de yaptığı konuşmada, bu yıl ilkini düzenleyecekleri “1. Çatalköy Tiyatro Günleri” adlı tiyatro etkinliğini dünya tiyatrolar haftasında halka ücretsiz olarak sunacak olmaktan duydukları mutluluğu ifade ederek, organizasyona emeği geçenleri kutladı.
FESTİVAL PROGRAMI
26 Mart Cumartesi gecesi saat 20:00’de Çatalköy Belediyesi Tiyatro Su Şahin Örgel’in yazdığı ve Derman Atik’in yönettiği “Carlos”; 27 Mart Pazar saat 10:30’da Ahmet Özçaylı’nın “Karagöz Hacivat” gölge oyunu; 28 Mart Pazartesi akşamı saat 20:00’de Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu Bekir Kara’nın yazıp yönettiği “Bir Zamanlar Kıbrıs’ta”; 30 Mart Çarşamba saat 20:00’de Lefkoşa Sanat Tiyatrosu Dario Fo’nun yazdığı Halil İbrahim Demir’in yönettiği “Açık Aile” ve 1 Nisan Cuma saat 20:00’de yine Lefkoşa Sanat Tiyatrosu Max Frish’in yazdığı Halil İbrahim Demir’in yönettiği “Biderman ve Kundakçılar” adlı oyunu sahneleyecek

www.volkangazetesi.net

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.