Çiğli’de Kukla Gösterisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

5. İzmir Uluslararası Kukla Günleri kapsamında Çiğli‘ye gelecek Tayvanlı, Belçikalı ve Rus kukla sanatçıları belediye konferans salonunda Çiğlililer ile buluşacak.

Çiğli Belediyesinin açıklamasına göre, dans, müzik, komedi, step ve kuklanın interaktif şekilde seyirciyle buluştuğu kukla gösterileri ücretsiz olarak izlenebilecek.

İlk gösterim 13 Mart Pazar günü saat 11.00 ve 14.00’de Tayvan Kukla Tiyatrosu’nun sunduğu Çiçek Hırsızı adlı gösterim olacak.

Bu gösteriyle Çiğli halkı Asya’nın geleneksel kukla sanatlarının en ilginç örneklerinden biriyle tanışma fırsatı bulacak. 14 Mart Pazartesi günü saat 11.00 ve 14.00’te ise Belçikalı Miaow Prodüksiyonun sunduğu, 1 metrelik Jony adlı kuklanın Sybil ile aşkını konu olan sözsüz kukla gösterimi sahnelenecek.

19 Mart Cumertesi günü saat 19.00’da Rus sanatçı Victor Antonov’un sahnelediği Kukla Sirki gösterilecek. İpli kuklaların büyülü dünyasına izleyenleri davet eden Antanov’un gösterisinde akrobatlar, palyaçolar, illüzyonistler ve dansözler sırasıyla sahneye gelip hünerlerini sergileyecek.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.