Din Görevlilerinden Oluşan Tiyatro Ekibi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sivas’ın Suşehri ilçesinde, 14 imam ve  Kur’an Kursu öğrencisi 5 kızdan oluşan tiyatro ekibi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla sahneye koyacakları, “Zafere Doğru” adlı oyuna hazırlanıyor.

İlçe merkezi ve köylerinde görevli 14 cami imam hatibi ile 5 kız Kur’an Kursu öğrencisinden oluşan tiyatro ekibi, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü etkinlikleri kapsamında hazırladıkları “Zafere Doğru” oyununun provalarını sürdürüyor.

Geçen yıl başka bir tiyatro oyununu da başarıyla sahneye koyan ekip, Kemalpaşa İlköğretim Okulu Spor Salonunda 7 perdeden oluşan ve yaklaşık 2 saat süren oyununun provasını yapıyor.

Prova çalışmalarını izleyen İlçe Müftüsü Bekir Civriz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tiyatro ekibinin önümüzdeki cumartesi günü saat 18. 00’de vatandaşlara ücretsiz olarak gösterim yapacağını söyledi.

Prova çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Civriz, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan tiyatro oyununda 14 cami imam hatibi ile birlikte 5 kız Kur’an Kursu öğrencisinin görev aldığını kaydetti.

Buradaki gayelerinin tarihi insanlara yaşatmak olduğunu anlatan Civriz, cami görevlileri grubu olarak cami dışında da imam hatiplerin böyle sosyal faaliyetler yapabileceğini göstermek ve o günleri yaşatmak amacıyla böyle etkinlikler düzenlediklerini kaydetti. Civriz, “Bu nedenle cami görevlilerimiz ve kız öğrencilerimiz geçen aralık ayında başladıkları çalışmalara canla başla devam etmektedirler” dedi.

Tiyatro ekibinin kostümlerinin İstanbul, Sivas ve İzmir’den temin edildiğini anlatan Civriz, oyunda her ayrıntının dikkatlice takip edildiğini ve herhangi bir aksaklığın meydana gelmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını bildirdi.

Oyunda Çanakkale Savaşı’na giden gönüllü askerlerin konusunun işlendiği belirten Civriz, etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.