Eskişehir, Opera ve Bale Şehri Oluyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı iş birliğiyle ”1. Ulusal Eskişehir Opera ve Bale Günleri” etkinliği düzenlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinatörlüğünde 9-26 Mart tarihlerinde düzenlenecek etkinlik, geçen yıl hayatını kaybeden besteci Okan Demiriş’e ithaf edilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Anadolu’nun adı her geçen gün daha da kültür ve sanatla anılan şehirlerinden Eskişehir, Ulusal Opera ve Bale Günleri’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye’deki Devlet Opera ve Bale Müdürlükleri’nin her yıl kapalı gişe sahnelenen temsillerinin verildiği güvenle hazırlanan etkinlik, 9-26 Martta gerçekleştirilecek.

1. Ulusal Opera ve Bale Günleri’nin açılış temsili, ”Karyağdı Hatun”, ”Yusuf ile Züleyha” gibi halkın büyük beğenisini kazanmış eserlerin de bestecisi olan geçen yıl hayatını kaybeden Okan Demiriş’in IV. Murat Operası ile yapılacak. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasındaki iş birliğiyle gerçekleşen ve Okan Demiriş’e ithaf edilen programla sanatsal ve estetik beğeni düzeyinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlükleri’nin sezon içinde sahneledikleri Türk eserlerinin yer alacağı 1. Ulusal Opera ve Bale Günleri kapsamında Eskişehirlilerle buluşacak olan ”Cem Sultan Operası” ve ”Kösem Sultan Balesi” Eskişehir Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilecek.

Zaman

Paylaş.

Yanıtla