Filmmor’da Bir Dans Filmi: Ida’nın Dans Kulübü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Filmmor Kadın Kooperatifi’nin düzenlediği festivalde 25 ülkeden, 88 kadın yönetmenin çektiği 60’tan fazla film yer alıyor. “Elbette Eşitiz” başlıklı festival ilk olarak 12-20 Mart’ta İstanbul’da Fransız Kültür Merkezi, Cezayir, İstanbul Modern salonlarında gerçekleşecek. Ardından festivali 26-27 Mart’ta Van’da Van Kadın Derneği, 2-3 Nisan’da Antalya’da Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği/Merkezi, 9-10 Nisan’da Trabzon’da Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği misafir edecek.

Atölye, söyleşi, panel gibi etkinlikler de içeren festivalin, Sahne Kadınların, Kadınların Sineması, Kadınların Sineması/Türkiye, Farida Benlyazid Toplu Gösterimi, Kadınlardan Ortadoğu, Kendine Ait Bir Cüzdan, Annelik Meselesi, Cins-iyet-ler gibi bölümleri bulunuyor.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.filmmor.org/default.asp

………

2009 yapımı, 59 dakikalık İsrail filmi Ida’nın Dans Kulübü (Hamoadon Shel Ida) İbranice, İngilizce, Rusça  çekilmiş ve festivalde İngilizce altyazılı olarak gösteriliyor. Filmin künyesi, konusu ve gösterim bilgileri ise şöyle:

Yönetmen: Dalit Kimor, Senaryo: Dalit Kimor, Görüntü Yönetmeni: Eran Barak, Kurgu: Rachel Yagil, Ses: Nir Cinamon, Idan Shamash, Yapım: Yael Shavit, Dalit Kimor- Anu Banu Productions, Dünya Hakları: Ruth Diskin Films

Bir huzurevinde yapılan bir dans yarışması, yarışmaya katılan kadın ve erkeklerin yaşamları, emeklilik yaşını çoktan geçmiş huzurevi sakinlerinin, sağlık problemleri ve zamanın bıraktığı yüklerin üstesinden gelme gücü, İda’nın dans kulübünün sihri… Şarkı söylemek ve dans etmenin yaşı mı olurmuş…

17 Mart Perşembe, 13:00, Fransız Kültür Merkezi

18 Mart Cuma, 20:30, Cezayir

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.