Gönlümdeki Osman Hamdi Bey

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İBB Şehir Tiyatroları, sanatçı Osman Hamdi Bey’in hayatından kesitlerin sunulduğu Gönlümdeki Osman Hamdi Bey adlı yeni oyunuyla seyircilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ölümünün 101. yılında, Batılı anlayışla figürlü resmin ilk temsilcisi, müzeci, arkeolog ve Sanayi-i Nefise Mektebi’nin kurucusu Osman Hamdi Bey’in hayatını sahneye taşıyor. Nisan ayının ilk haftası seyircisiyle buluşacak olan Gönlümdeki Osman Hamdi Bey adlı oyun, ünlü ressamın hayatından önemli kesitlerin sunarken, onun hiç bilinmeyen yönlerini, sanatçı kişiliğini, aile yaşantısını, arkadaşlık ilişkilerini ve aşklarını anlatıyor.

Uluslararası bir isim olan ve resimleriyle dünyanın pek çok ülkesinde tanınan Osman Hamdi Bey, Osmanlı hayatının renkli sahnelerini eserlerinde yansıtmış, bu resimleri ustaca işlediği ayrıntılarla ölümsüz kılmıştır. Osman Hamdi Bey, özellikle “Kaplumbağa Terbiyecisi” ve “Şehzadebaşı Camisi Avlusundaki Kadınlar” adlı tablolarında Osmanlı İstanbul’unun hayatını tarihi bir belge gerçekliği içinde resmetmiştir.

Yaşadığı dönemde, henüz yeni gelişmeye başlayan arkeoloji bilimi alanında önemli çalışmalar yapan Osman Hamdi Bey, İstanbul Arkeoloji Müzesi’ni kurmuş, burada otuz yıla yakın Müze Müdürü olarak görev yapmış ve pek çok önemli kazının başında yönetici olarak bulunmuştur. Osman Hamdi Bey’in binlerce yıllık sanat yapıtlarının korunması konusundaki çabaları, ülkemizin arkeolojik zenginliklerinin, bugün hâlâ ülkemiz sınırları içerisinde var olabilmesinin en önemli nedenidir.

Gülsün Siren Kınal’ın yazdığı, Engin Gürmen’in yöneteceği Gönlümdeki Osman Hamdi Bey, ölümünün 101. yılında, büyük Türk aydını Osman Hamdi Bey’i daha yakından tanıtmak ve anlatmak adına, İBB Şehir Tiyatroları’nın Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde Nisan ayının ilk haftasından itibaren seyircilerini bekliyor…

Dramaturgluğunu Özge Ökten’in, sahne tasarımını Nilgün Gürkan’ın, kostüm tasarımını Feyza Zeybek’in, müziğini Selim Can Yalçın’ın, ışık tasarımını Kemal Yiğitcan’ın yaptığı Gönlümdeki Osman Hamdi Bey adlı oyunda; Aslı Narcı, Tolga Yeter, Turgut Arseven, Vildan Gürelman, Ayşen Çetiner, Nurseli Tırışkan, Emre Narcı, Enes Mazak, Cem Uras, Ceysu Aygen, Murat Derya Kılıç rol alacak…

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.