İlk Kez Tiyatro İzlediler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Adana’da kırsal kesimde yaşayan ve bugüne kadar hiç tiyatroya gitmemiş, çoğu 40-65 yaş arasındaki kadın Adana Devlet Tiyatrosunda ilk kez tiyatro izleme fırsatı buldu.

Adana’da hayatlarında hiç tiyatroya gitmeyen 500 kadın Devlet Tiyatroları ve Adana Ticaret Odası’nın organizasyonuyla ilk kez bir tiyatro oyununu izledi.

Adana’nın varoşlarında yaşayan kadınlar 8 Mart Kadınlar Günü öncesinde hayatlarında ilk kez Tiyatroya gelerek Aziz Nesin’in yazdığı ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ adlı oyunu izledi. Adana Devlet Tiyatrosu tarafında sahnelenen komediyi büyük bir dikkat ve merakla izleyen kadınlara eşleri ve çocukları da eşlik etti. Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Adana Ticaret Odası Eğitim Komitesi Başkanı Ferdane Bayıldıran ve Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Fırat Demirağ, katkılarıyla gerçekleştirilen organizasyonda, Adana’nın merkez Sarıçam, Yüreğir ve Seyhan ilçelerinde hiç tiyatroya gitmemiş kadınlara ulaşıldı. Ferdane Bayıldıran yaptığı açıklamada, kırsalda yaşayan kadınlara tiyatro izleme zevkini yaşatmak için gerçekleştirdikleri bu çalışmada 3 gün içinde toplam 500 kadını tiyatroya getireceklerini söyledi. Bayıldıran, Biz çiçek böcek değiliz. Artık bilinçlenmek kadınlarımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Bu çalışmayı sürekli hale getireceğiz. Daha ulaşacağımız tiyatroya hiç gitmemiş çok kadınımız var diye konuştu.

Devlet Tiyatroları Müdürü Fırat Demirağ, ise tiyatroyu toplumun her kesimine ulaştırmayı istediklerini belirterek, “Adana sanatla anılan bir kent. Bu organizasyon bunun en güzel örneği. Çok güzel bir proje salonlarımızı böyle gördükçe çok büyük bir mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

Tiyatro salonunda oyunun başlamasını beklerken oldukça heyecanlı görülen kadınlardan 5 çocuk annesi Rabia Korkmaz, ilk kez tiyatroya geldiğini belirterek bundan sonra fırsat buldukça tiyatroya gideceğini ifade etti.

Meryem Usta ise oyunu izlerken çok heyecanlandığını belirterek, oyunu çok sevdiğini ve eğlendiğini söyledi. Torunuyla birlikte geldiğini söyleyen Usta, “Daha önce sadece televizyondan gördüğümüz ve duyduğumuz tiyatroya gelmek çok güzeldi. Bizlere bu imkanı sağlayanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Aziz Nesin’in yazdığı ve İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Ali Düşenkalkar’ın yönettiği oyunda ‘Yaşar’ rolünü Savaş Özdemir oynuyor. 42 oyuncunun rol aldığı ‘çalgılı, şarkılı ve danslı’ oyun, kendi kabına sığmayan bir bürokrasi eleştirisi olarak nitelendiriliyor.

Adana Haber Ajansı

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.