IB Günü Bienali’nde Drama ve Tiyatro Sunumları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber- Türkiye’de Uluslararası Bakalorya Programını uygulayan okulların biraraya gelerek kutladığı 11. Geleneksel IB günü Bienal’i Marmara Eğitim Kurumları’nda 1000 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Bienalde drama ve tiyatro alanıyla birebir ilintili 3 tane sunum gerçekleştirildi.

İlk sunum IBO MÜFREDATINDA BİR ÖGRENME MODELİ OLARAK DRAMA VE TİYATRO başlığıyla Doğa Koleji Drama Bölüm Başkanı Bülent Sezgin tarafından yapıldı. Sunumda IBO müfredatında İlk Yıllar (PYP) drama ve Lise Diploma programında grup 6 dersi olarak tiyatro adıyla yer alan dersin içerigine ve kapsamlı müfredatına dair bilgilendirme yapıldı.

İkinci sunum MÜFREDATIN PARÇASI OLARAK DRAMA başlığıyla İstek Barış İlköğretim Okulu drama eğitmeni Petek Sözeri tarafından yapıldı. Sunumda PYP uygulamaları kapsamında dramanın entegrasyonu ve ögrencilerin ünite bazlı egzersizlerle pratik yaptığı çalışmalar aktarıldı.

Üçüncü sunum ise TİYATROYU ‘ANLATI’ LARLA ANLAMAK başlığıyla Prof. Dr Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi edebiyat öğretmeni Sema Çimen tarafından yapıldı. Sunumda anlatıların tiyatro yapıtlarındaki önemini ve işlevi üzerinde duruldu.

Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla