İmamlar Çanakkale Ruhunu Yaşattı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sivas’ın Suşehri ilçesinde imamlardan oluşan tiyatro ekibi ilk gösterimi öğrencilere yaptı.

İlçe merkezi ve köylerde görev yapan 14 cami imam hatibi ve 5 kız Kur’an kursu ögrencisinin rol aldıgı “Zafere Doğru” tiyatro oyununun ilk gösterimi ilçede bulunan ilk ve ortaokul ögrencilerine yapıldı. Yönetmenligini bir imamın yaptıgı 7 perdelik oyunda ilçedeki camilerde görevli imamlar oyuncu olarak görev aldı.

Kemalpaşa İlkögretim okulu kapalı spor salonunda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konu ile ilgili kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Bekir Civriz, 14 cami imam hatibi ve 5 kız Kur’an kursu ögrencisinin görev aldıgı tiyatro oyununu izleyicilere sunmanın keyfini yaşamaya basladıklarını söyledi.

Çanakkale şehitlerinin mutlaka hatırlanması gerektigine değinen Civriz, “O günler mutlaka hatırlanmalı. Bu vatan kolay kolay kurtulmadı. Yani şehit ruhu Anadolu vatanı çok güzel bir vatan. Ecdadımiz kanıyla sulamış ve bizlere emanet etmiştir. O günleri hatırlamak, bugünlere nasıl geldik, bu vatan bizlere nasıl bırakılmış, işte bu sahne sizlere canlı olarak sunulacaktır” dedi. Daha sonra 7 perdeden olusan tiyatro ekibi, “Zafere Doğru” adlı oyunu ögrencilere sergiledi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda, askere gitmek isteyen ve bir bacağını Kurtuluş Savaşı’nda kaybeden bir vatandasın öyküsünü canlandıran imamın “Ben de bu savaşa katılmak istiyorum. Bir bacağımı Kurtuluş Savaşı’nda kaybettim. Bu savaşta ise bedenimi vermeye hazırım” sözleri üzerine ve cepheye cephane taşıyan kadınların sahnesine ve düşman ile cephedeki çatışmanın ardından kazanılan zafere salonda izleyen ögrenciler alkışla karşılık verdi.

Programda bazı sahnelerde söylenen sözlerin öğrencileri duygulandırdıgı görüldü.

Tiyatro gösteriminin yarın ilçede bulunan Timur Karabal Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yapılacağı, cumartesi günü ise vatandaşlara gösterim yapılacağı öğrenildi. (SY-AÖ-EA-Y)

Haberoku 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.