İstanbul Terminal Sahnesi’nde Doğaçlama Rüzgarı…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yaşam Kaya

İstanbulimpro Lab, İstanbul Terminal Sahnesi’nde tiyatronun varoluşunu resmeden bir gösteri ile seyircisinin karşısına geçiyor. Doğaçlama sporunun günümüz televizyon dünyasında popüler kültürle beraber hızlı bir kitleye ulaşması ve akabinde tüketim çılgınlığının sonucu olarak hızlı bir düşüşe geçmesi, İstanbulimpro Lab grubunun değerini daha bir arttırıyor. Tiyatro sahnelerinde insanları popülerist yaklaşımlardan uzak tutan topluluk, doğaçlama tiyatro alanında yapılmayan bir gerçekliliği sunuyor bizlere.

İstanbul Terminal Sahnesi, doğaçlama sporunda Türkiye’de bir merkez olmuş durumda. Sadece bu alan üzerine kurgulanan sahneden bahsediyoruz. Doğaçlama sporu ile tiyatronun farklı disiplinlerini ortak bir çatı altında birleştiren mekan, genç oyuncuların verdiği enerji ile her gün birbirinden eşsiz gösteriler sunuyor. İstanbulimpro’nun dinamik kadrosunu da düşünürsek, ortaya çıkan renkli cümbüşü anlamakta zorlanmayız.

Tiyatro Sporunun Yükselişi

2007’de kurulan tiyatro grubu İstanbulimpro, Koray Tarhan, Sena Taşkapılıoglu, Zeynep Özyurt, Tarhan Evren, Gülseven Erkan Uyanıksoy, Evren Duyal, Burak Tamdoğan gibi birbirinden usta isimleri aynı noktada birleştirmiş. İstanbulimpro Lab’ın genç isimleri Argın Aytaç, Cengiz Eşiyok, Deniz Çeküç, Erdi Kement, Mehmet K. Dostay, Mustafa Çiçek, Zeynep Çiçekoğlu, Zinnure Tür “Komedi Sporu- Doğaçlama Kapışma” adlı gösterileriyle her Perşembe seyircileri farklı tatlarla baş başa bırakıyorlar. Performans olarak büyüleyici genç oluşumla karşı karşıyayız. Usta isimlerin yanında genç isimlerin uğraşları sahnenin değerini arttırıyor. Tiyatro Spor’unun “doğaçlama tiyatro”dan türediğini düşünürsek, İstanbulimpro Lab çalışmalarında, tiyatronun temel kültürünün sahneye yansımış halini rahatlıkla görebiliriz. Genç tiyatro oyuncularının “karakter oyuncusu” olma özellikleriyle sahnede fırtınalar estirmeleri, komediye duyulan özlemi bir parça dindiriyor.

“Komedi Sporu- Doğaçlama Kapışma” Muhteşem Bir Gösteri

İstanbulimpro Lab tarafından oluşturulan “Komedi Sporu – Doğaçlama Kapışma” doğaçlama tiyatronun çok güzel bir örneği. Grubun belli bir konsept altında, fakat tamamen o ana göre şekillendirdiği oyun seyircilerini cezbediyor. Oyuncuların iki grup halinde, birbirileri arasındaki çekişmelere seyircileri dahil etmeleri ve oyun içinde oyunlar üretmeleri, iki bölümlük gösteriyi yüceltiyor. Argın Aytaç, Cengiz Eşiyok, Deniz Çeküç, Erdi Kement, Mehmet K. Dostay, Mustafa Çiçek, Zeynep Çiçekoğlu, Zinnure Tür doğaçlama gösterinin kahramanları. Genç tiyatrocuların karakter yaratmadaki ustalıkları, grup içi kolektif çalışma başarısı, İstanbulimpro Lab üretimini harika bir boyuta taşıyor.

Bugüne dek doğaçlama sporu, tiyatro sporu, doğaçlama tiyatro izlemediyseniz İstanbul Terminal Sahnesi’nde bir cümbüş sizleri bekliyor. İzleyenler ise tiyatro sporunun en seçkin örneklerinden birisini görmeye hazırlıklı olsun. “Komedi Sporu- Doğaçlama Kapışma” adlı gösteri Perşembe günleri İstanbul Terminal Sahnesi’nde…

Tiyatronline.com

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: Yaşam Kaya

Yanıtla