İzmir Tiyatro Günleri 29. Kez Sanatseverlerle Buluşacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye’nin önemli sanat etkinlikleri arasında yer alan İzmir Tiyatro Günleri bu yıl 29. kez sanatseverlerle buluşacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 15 gün sürecek etkinlikler kapsamında çok amaçlı salonlarda da oyunlar sahneleneceğini söyledi.

Türkiye’nin önemli sanat etkinlikleri arasında yer alan İzmir Tiyatro Günleri bu yıl 29. kez sanatseverlerle buluşacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 15 gün sürecek etkinlikler kapsamında çok amaçlı salonlarda da oyunlar sahneleneceğini, etkinlikleri kente gelemeyenlerin ayağına götüreceklerini söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Sanat, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Devlet Tiyatrosu ve İzmir Devlet Opera ve Balesi işbirliği ile düzenlenen İzmir Tiyatro Günleri’nde 29. buluşma, 27 Mart – 10 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek. 15 gün sürecek etkinliklerin kamuoyuna duyurulması amacıyla İzmir Sanat’ta bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, etkinliğin Sanat Danışmanı Prof. Dr. Özdemir Nutku ve İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Hülya Savaş katıldı.

İLK KEZ ÇOCUK OYUNLARI SAHNELENECEK

İzmir Tiyatro Günleri’nin gelenekselleşmiş güzel bir İzmir imecesi olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yıllardır süren bu örnek işbirliği için emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, bu yıl etkinlikleri kente gelemeyenlerin ayağına götüreceklerini belirterek, Yukarı Kızılca, Bağyurdu, Ulucak, Helvacı, Canlı, Asarlık, Armutlu, Görece, Yelki, Çırpı, Ayrancılar ve Ören’deki çok amaçlı salonlarda 16 oyunun sahneleneceğini müjdeledi. Çok amaçlı salonlardaki gösterilerin bir bölümünün çocuk oyunu olacağını da vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kırsal kesimdeki çocuklarımızı belki de ilk kez tiyatro ile tanıştırmış olacağız. Milli Eğitim Müdürlüklerimiz, öğretmenlerimiz ve anne-babalarımızın bu konuda gerekli ilgiyi ve katkıyı göstereceklerine eminim” dedi.

KOLTUK SAYISI KATLANARAK BÜYÜYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kültür-sanat sahnelerinde 5090 olan koltuk sayısını, 16 bin 695’e çıkardıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, yapılacak opera binasının iki salonundaki toplam 1600 kişilik salonla birlikte, bu rakamın 18 bin 295’e yükseleceğini dile getirdi. Basın toplantısında konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ise İzmir Tiyatro Günleri’nin kente yeni boyutlar getirmesini dileyerek, etkinliklere yıllardır verdiği destek nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti. Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Atilla Silkü de etkinliklerde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Prof. Dr. Özdemir Nutku, İzmir Tiyatro Günleri’nin önümüzdeki yıllardan itibaren uluslararası boyuta taşınmasını dilerken, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Hülya Savaş etkinlikler hakkında bilgi verdi.

İZMİR TİYATROYA DOYACAK

27 Mart – 10 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek tiyatro günleri kapsamında, farklı tiyatro gruplarının sahneleyeceği oyunlar, ödüllü yazarlarla söyleşiler ve “29. Dekor Eskiz Maket sergisi” yer alıyor. Ortaoyuncular’ın, “İşsizler Cennete Gider”, Tiyatro Gerçek’in “Annem Yokken Çok Güleriz”, Tiyatro Pera’nın “Vanya Dayı”, Ankara Ekin Tiyatrosu’nun, “Hasret”, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu’nun “Cam”, Bizim Tiyatro’nun “Hamxlet”, Tiyatro Seyirlik’in “Dumanaltı Aşklar”, Dostlar Tiyatrosu’nun “Kerem Gibi”, Duru Tiyatrosu’nun “Sondan Sonra”, Tiyatro Oyunevi’nin “Beklerken”, Oyun Atölyesi’nin “Macbeth”, Kent Oyuncuları’nın “Zorla Güzellik” oyunu, D.E.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Deneme Topluluğu’nun dört kısa oyun gösterimi ve Çok Amaçlı Salonlarda ücretsiz sahnelenecek olan; Kurşun Askerin Utancı, Beceriksiz Korsanlar, Ağaçların Dansı adlı çocuk oyunları ile Misafir, Bir Tutam Hayat adlı oyunlar tiyatroseverlerle buluşacak. Gösterimler, İzmir Sanat, Özdemir Nutku Sahnesi, Tepekule Kongre Merkezi, İsmet İnönü Sanat Merkezi, Sabancı Kültür Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi’nde izlenebilecek.

medya73

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.