Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Tiyatro Ödülü 2011

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ünlü tiyatrocu ve sinema oyuncu Meral Çetinkaya, Kuşadası Belediyesi tarafından bu yıl verilmeye başlanan Erkan Yücel Tiyatro Ödülü’nün ilk sahibi oldu.

Kuşadası Belediyesi Vefa Projesi kapsamında, Kuşadası’ndaki film çekimi sırasında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını yitiren tiyatro sanatçısı Erkan Yücel 13 Mart Pazar günü doğum gününde anılacak. Vefa etkinlikleri kapsamında Kuşadası Belediyesi tarafından bu yıl Erkan Yücel’in doğum gününde “ Erkan Yücel Tiyatro Ödülü “ vermeye başlandı.

Bundan sonra her yıl gerçekleştirilip, geleneksel hale getirilmesi hedeflenen ulusal çaptaki tiyatro ödülünün bu yılki sahibi halen “ Öyle Bir Geçer Zaman ki “ isimli televizyon dizisinde rol alan ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Meral Çetinkaya oldu. Dizideki başarıyla canlandırdığı Ali Kaptan’ın annesi rolüyle dikkatleri yeniden çeken Meral Çetinkaya, bu yıl ilk kez verilen Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Tiyatro Ödülü’nü 13 Mart Pazar günü Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde Erkan Yücel’i anma toplantısında alacak. Erkan Yücel’in eşi Şükran ve oğlu Doğu’nun katılacağı etkinlikte ayrıca, yönetmen Mesut Kara’nın Erkan Yücel belgeseli de gösterime sokulacak.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Türk turizminin duayeni olan Kuşadası’nı turizmin yanında kültür ve sanat etkinlikleriyle de anılan bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, “ Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz vefa projesini devreye soktuk. Ulusal ve uluslar arası alanda Kuşadası ile ilgili güzel işler yapan tüm sanatçı ve kişileri anarak, yaşatmak görevimizdir. ErkalYücel’i de bu kapsamda saygıyla anıyoruz. Bu yıl ilk kez gerçekleştireceğimiz tiyatro ödülüne seçiçi kurulumuz tarafından ünlü sanatçı Meral Çetinkaya uygun görüldü. Bu ödülü geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz “ dedi.

ERKAN YÜCEL KİMDİR ?

Deneme Sahnesi’nden sonra yeni kurulan Ankara Sanat Tiyatrosu’na girdi. Ayak Bacak Fabrikası, Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi, 72. Koğuş, Pazar Gezintisi, Nafile Dünya ve Ana adlı oyunları ile tanındı. Devrimci Ankara Sanat Tiyatrosu’nu, sonra da Ankara Halk Tiyatrosu’nu kurarak tiyatroyu Anadolu’nun bir çok yerine götürdü. O dönemde sinemada da rol aldı. 1975’te San Remo Film Şenliği’nde En iyi erkek oyuncu ödülünü alarak uluslararası alanda ödül alan ilk sinema oyuncusu oldu. Tiyatro çalışmalarına Devrimci Ankara Sanat Tiyatrosu’nun ardından kurduğu Ankara Halk Tiyatrosu’nda devam etti. Ankara’da yerleşik bir sahne kurdu. Erkan Yücel, toplumcu bir sanat anlayışını savundu, köy köy dolaşarak halka gösteriler sundu. Rol aldığı “Endişe”, “Bereketli Topraklar Üzerinde” ve “Hakkari’de Bir Mevsim” adlı filmler yabancı film festivallerinde sayısız ödül aldı. 8 Eylül 1985’te “Sevda” filminin çekimleri sırasında Kuşadası’nda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

MERAL ÇETİNKAYA KİMDİR ?

1945 yılında Bursa’da doğan ünlü Sinema ve tiyatro sanatçısı. Yıllardır tiyatro yapmakta, Sinema filmlerinde oynamaktadır. Bizimkiler dizisindeki Ayla hanım karakteriyle geniş kitlelerce tanınmıştır. Son yıllarda Gülbeyaz, Binbir gece, Mutluluk gibi yapımlarda rol almıştır. 1992′ de ölen Yavuzer Çetinkaya’nın eşidir. Bizimkiler dizisinde Ayla Hanım karakteriyle başarılı bir tipleme çizmiştir. TV de yayınlanan “ Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisinde babaanne karakterini canlandırmaktadır.

Haberciniz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.