Maya Sahnesi’nde Kadın Oyunları Haftası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber – 17 Şubat 2011’de Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun ev sahipliğinde yeniden açılan Maya Sahnesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü  vesilesiyle kadın temalı gösterimlere yer verilecek özel bir program başlıyor. 8 Mart’ta başlayacak olan ve 9 güne yayılan “Kadın Oyunları Haftası”nda Tiyatro Boğaziçi, Nihal Koldaş, Tiyatro Biteatral, Tiyatro Araştırma Laboratuarı (TAL), Tiyatro Güzel Şey, Esmeray ve Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu’nun oyunları yer alacak.

Sahne sanatlarının farklı alanlarından çeşitli çalışmaları bünyesinde ağırlamaya başlayan Maya Sahnesi, sezon sonuna kadar her ay programının bir bölümünü belli bir konsept altında bir araya getirilmiş çalışmalara ayıracak. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Mart ayının konsepti, kadın temalı oyunlar olarak belirlendi.

Bu konsept çerçevesinde 7 farklı tiyatro grubunun oyunlarını içeren program 8 Mart Salı günü Nihal Koldaş’ın hem metnini yazdığı hem de oynadığı tek kişilik oyunu olan “Gece, Tarlabaşı Bulvarından Meydana Çıkmak” ile açılıyor. Tiyatro Biteatral’in yeniden yorumlayarak güncellediği ve günümüze yaklaştırdığı Euripides’in “Medea”sı haftanın ikinci oyunu. Tiyatro Güzel Şey programa, 2009 yılında Sefaköy’de gerçekleşen sel felaketinde hayatını kaybeden 8 kadının son saatinin hayal edilmesiyle yazılan “Sel” isimli oyunuyla katılıyor. BGST Tiyatro Boğaziçi ise programda iki oyunuyla yer alıyor. Bunlardan ilki, bir otobüste yolculuk eden 10 farklı kadının hikayesini anlatan ve 3 Mart’ta ilk gösterimini yapacak olan “Otobüs”, diğeri ise Tiyatro Boğaziçi’nin “kadınların tiyatrosu” konsepti ile yalnızca kadın seyircilere yönelik olarak hazırladığı “Bir Kadın Uyanıyor” isimli oyunlar. Esmeray Franca Rame’nin “Tecavüz” metnini iki bölüm halinde oyunlaştırdığı aynı isimli gösteriminde kendi öz yaşamından bir tecavüz öyküsünü de izleyicilerle paylaşıyor. Tiyatro Araştırma Laboratuarı’nın Ayla Algan rejisiyle hazırladığı Troyalı Kadınlar 1988 yılından beri süregelen Troya araştırmalarının yeni bir çalışması olarak seyirci karşısına çıkıyor. Maya Sahnesi’nin Kadın Oyunları Haftası Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu’nun Günay Karacaoğlu’nun oynadığı tek kişilik oyunu Basit Bir Ev Kazası ile sona eriyor.

Her oyun sonrasında seyircilerle ve tiyatrocularla birlikte söyleşilerin gerçekleşeceği program hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve rezervasyon yapmak için:

0 212 252 74 52

0 535 646 04 44

info@mayasahnesi.com

www.mayasahnesi.com

PROGRAM

 

8 Mart Salı 20:00 ve 21:00 GECE Tarlabaşı Bulvarından Meydana Çıkmak /Nihal Koldaş

10 Mart Perşembe 20:30 Medea/ Tiyatro Biteatral

11 Mart Cuma 20:30 Sel /Tiyatro Güzel Şey

12 Mart Cumartesi 20:30 Bir Kadın Uyanıyor / BGST-Tiyatro Boğaziçi

13 Mart Pazar 15:00 Tecavüz/Esmeray

13 Mart Pazar 19:30 Otobüs / BGST-Tiyatro Boğaziçi

14 Mart Pazartesi 18:30 ve 20:30 Troyalı Kadınlar / Tiyatro Araştırma Laboratuarı (TAL)

15 Mart Salı 20:00 ve 21:00 GECE Tarlabaşı Bulvarından Meydana Çıkmak /Nihal Koldaş

16 Mart Çarşamba 20:30 Basit Bir Ev Kazası / Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.