Mimciler Kadıköy’de: Ses Tutulması!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber – İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesinde Vecihi Ofluoğlu önderliğinde kurulan “Pantomim Sanat Dalı” 2006–2007 öğretim yılında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip eğitime başlamış ve halen sürdürmektedir.

Ülkemizde Pantomim sanatı pek yaygın olarak bilinmemekle birlikte, bu sanata gönül vermiş usta sanatçılar, çabalarını yıllardır sürdürmektedirler. Artık bir okulu da bulunan bu sanat dalı, mezunlarını vermeye başladı bile. Hem mezun olanlar hem de mezuniyete birkaç adımı kalan Pantomim öğrencileri hep beraber aynı sahnede bir gösteri gerçekleştirecekler.

Sessizliğin çığlığı, hareketin duyarlı dokunuşları, her bedenin yarattığı imgenin Pantomim ile beden de bütünleşmesini izlemek, seyircilerin dünyasında yepyeni ufuklar açacaktır hiç kuşkusuz. Yapılacak Pantomim gösterisi için tüm sanatseverler gösteriyi ücretsiz izleyebilecekler.

Vecihi Ofluoğlu, Yeşim Alıç, Deniz Özmen, Lale Yüzügüldü, Leman Yılmaz ve Kerem Karaboğa’nın yetiştirdiği genç sanatçıları; 31 Mart 2011 tarihinde Saat 18.00 ve 20.30’da Barış Manço Kültür Merkezi’nde izleyebileceğiz.

OYNAYANLAR: Pınar Alev, Hatice Sönmez, Can Girgin, Ezgi Keskin, Didem Kırış, İrem Dilaver, Müge Saut, Deniz Karataş, Pınar Gül Çiçek, Özge Elif Yeşilyurt

Barış Manço Kültür Merkezi: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, Nail Bey Sokak (Caferağa Spor Salonu Yanı)
Kadıköy/İst
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.