ODTÜ’de Sanat Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ODTÜ Sanat Festivali, 12. yılında sanatseverleri tiyatrodan, konsere, söyleşiden atölye çalışmalarına kadar çeşitli etkinliklerle bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Bir ay sürecek festival kapsamında geçtiğimiz yıl olduğu gibi sinema ya da yer verilecek.Sanatın yaşamın ayrılmaz ve tamamlayıcı bir parçası olduğu inancıyla düzenlenen festival çerçevesinde bu güne kadar 734 sanatçı davet edildi, 2 bin 202 eser sergilendi. Her yıl zenginleşen içerikle süren festival tarihi boyunca 32 konser, 14 tiyatro, 9 sanat atölyesi gerçekleştirildi, ödüllü filmlerin gösterimi yapıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi ve konservatuvarı bulunmayan teknik bir üniversite tarafından benimsenen, geliştirilen tek sanat festivali olma özelliği taşıyan etkinliğin ilki 1999 yılında gerçekleştirildi. Kapsamı genişletilerek 12 yıldır sürdürülen festival, önemli ve geleneksel bir sanat etkinliğine dönüştü.

Bilim ve teknoloji alanında yaptığı önemli çalışmaların yanı sıra sanatın gelişmesine ve kitlelere ulaşmasına katkıda bulunan ODTÜ tarafından düzenlenen festival, bu yıl 25 Mart-24 Nisan tarihleri arasında ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Geleneksel hale gelen ”Plastik Sanatlar Sergisi” ile 25 Martta başlayacak olan festival, konserler, tiyatro ve sinema gösterimleri, söyleşiler, resital ve müzik dinletileriyle devam edecek.

ODTÜ 12. Sanat Festivali’nde bu yıl 72 sanatçının 134 yapıtı bir ay süreyle kampüste sergilenecek. Festivalde İdil Biret ile Suna Kan resitalleri ile Ahmet Kanneci gitar resitali izlenebilecek. ”Kerem Gibi”, ”Van Gogh”, ”Kraliçe Lear”, ”Tek Kişilik Şehir” adlı tiyatro oyunları sahnelenecek.

”TSK Armoni Mızıkası Komutanlığı”,”Mavi Siyah Flamenko Topluluğu”, ”Emrehan Halıcı&Ankara Müzisyenleri”, ”Encore Caz Vokal Grubu&Capital Big Band Feat Ankara Trambon Quartet” konserleri seyirciyle buluşacak.

”Başka Dilde Aşk” film gösterimi ve yönetmeni İlksen Başarır, oyuncusu Mert Fırat ile söyleşi gerçekleştirilecek. ”Göbeklitepe-Dünyanın İlk Tapınağı” özel belgeseli gösterimi ve yönetmeni Ahmet Turgut Yazman ile söyleşi yapılacak. Hasan Pekmezci atölye çalışması da festivaldeki etkinliklerin arasında yer alacak.

Festival, 25 Nisana kadar sanatseverlerle birlikte olacak.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.