Puşkin Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ünlü Rus şair Aleksander Puşkin adını çağraştıran  “Mihaylovsokoe’” müzesi 100’ncü yılına girmeye hazırlanıyor. Yıldönüme ilişkin “Mihaylovskoe” sarayında bir dizi kültür etkinliği yapılacak. Onlardan Milli Tiyatro Festivaline bugünlerde ‘Mihaylovskoye’da start verildi.

Edebiyat eleştirmeni Valeriy Kurbatov’a göre «Puşkin Tiyatro festivalinin amacı, içinde olduğumuz koşuşturmaya ara vererek bize ne olduğumuzu düşündürmektir», dedi. Bu sene festivale katılacak 300’ü aşkın tiyatrocu, yazar ve gazeteci, halka açık konferans verecek. ‘’Rusya’nın Sesi’’ne konuşan Puşkin Tiyatro Merkezi temsilcisi Mariya Lavrova, 18 yıldanberi düzenlenen festival’in uluslararası boyut kazandığını anlattı.

Bizim festivalin özelliği, bütün programının sadece Aleksander Puşkin’in yapıtlartından ibaret olmasıdır. Yapıtları sahneye nadir uygulandığından bütün ülke boyunca bize uygun oyun arıyoruz. Bu sene Fransız yönetmen Rober Dantonel’in sahnelediği Puşkin’in ‘Mozart ve Salyeri’ oyunu festivale katılarak etkinliğimize uluslararası boyut kazandıracak (ses bitti).

‘Mihaylovskoye’ müzesinin 100’ncü yıldönümü birçok etkinlikle kutlanacak. 1918-1921 Sivil Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı zamanında yokolma tehlikesi ile karşı karşıya gelen müze, her şeye rağmen hayatta kalmayı başarıp her yıl yüz binlerce turist çekmeye devam ediyor.

Rusyanın Sesi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.