Sabancı Festivaline Yoğun İlgi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nin biletleri ilk satış gününde yoğun ilgi gördü. Bugün 10.00’da biletlerin satışa açılacağı duyurulan gişelerin önünde 06.00’dan itibaren sanatseverler kuyruk oluşturdu. Sabancı Vakfı ve Devlet Tiyatroları işbirliği bu yıl 13’üncü kez düzenlenen festivalin biletleri eş zamanlı merkez, Gazipaşa ve Üniversite gişelerinde satışa sunuldu. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde başlayacak, yerli ve yabancı 17 tiyatro grubuna ev sahipliği yapacak olan festival için sanatsever, sağanak yağışa aldırış etmeden 06.00 itibariyle gişelerin önünde kuyruk oluşturdu. Sabahın ilk ışıklarıyla sıraya giren Ayşe İlkan, “Festivalde hiçbir Oyunu kaçırmak istemiyordum. Biletler de sınırlı olduğu için 06.00’da gelip, gişelerin açılmasını bekledim. Biletlerimi aldığım için çok mutluyum” dedi. Sanatseverlerin yoğun ilgisinin mutluluk verici olduğunu belirten Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) Müdürü Fırat Demirağ ise, “Adana seyircisine aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum. Sabahın 06.00’dan beri gelip bekleyen izleyicimiz var. İlk günden bazı Oyunların biletleri tükenecek. Bu da gösteriyor ki aydın, medeni, uygar bir kent olan Adana’da seyircisi kültür sanatta da şehrini yalnız bırakmıyor. İlgiden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

SANAT RÜZGARLARI ESTİRECEK

Festivalin, geçen yıl, kentin ortasından geçen Seyhan Nehri ve nehir üzerindeki tarihi Taşköprü’de gerçekleştirdikleri gösteri ile akıllarda kalan ünlü İtalyan Studio Festi grubunun ‘Suyun senfonisi’ ile açılacağını belirten Demirağ, Adana’nın kültür sanat hayatına yeni bir soluk getiren festivali Sakıp Sabancı’nın bir emaneti olarak gördüklerini vurguladı. Demirağ, geçen yıl 50 bine yakın sanatseverin izlediği festivalin bu yıl Taşköprü ve sokak gösterileriyle daha fazla Adanalıya ulaşmasını belediklerini kaydetti.

Festival kapsamında Kazakistan’dan Gabit Musrepov Devlet Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Cengiz Aytmatov’un unutulmaz eseri “Selvi Boylum Al Yazmalım”, Romanya’dan Radu Stanca Sibiu Ulusal Tiyatrosu “Electra”, Rusya’dan Vakhtangov Tiyatrosu “Enigma Çeşitlemeleri”, Şili’den Plankton Kollektif Tiyatrosu “Cura Tato Cinayeti”, Litvanya’dan Anzelika Cholina Dans Tiyatrosu “Anna Karenina” ile Adanalılarla buluşacak. Ankara Devlet Tiyatrosu “Bir Delinin Hatıra Defteri”, “Kerbela”, “Memleketimden İnsan Manzaralarından Onbir Tablo”, İstanbul Devlet Tiyatrosu “Ölüleri Gömün”, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu “İntiharın Genel Provası”, BKM Oyuncuları “Kadın İle Memur”, Dostlar Tiyatrosu “Azizlikler (Ne oluyor bize?)”, İstanbul Halk Tiyatrosu “Alevli Günler”, Tiyatro Kare “Leyla’nın Evi” ve Tiyatro Stüdyosu “Vanya Dayı” Oyunlarını sahneleyecek.

Merhum işadamı Sakıp Sabancı’nın emaneti olarak gelenekselleşen festival bir ay sürecek.

Haberler

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.