Sadri Alışık Çocuk Tiyatrosu Ereğli’deydi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde Uluslararası Tiyatro Enstitüsü’nün aldığı kararla 1961 yılından bu yana Dünya Tiyatrolar Günü olarak kutlanan 27 Mart’ta çocukların yüzlerini güldüren Karadeniz Ereğli Belediyesi, iki bine yakın çocuğu Sadri Alışık Çocuk Tiyatrosu ile buluşturdu.

Sadri Alışık Çocuk Tiyatrosu, Kırt Kırt ile Cırt Cırt adlı tek perdelik çocuk Oyunu ile gönülleri kazandı.3 seans olarak yöre çocuklarıyla buluşan çocuk Oyununda, Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu her seansta tamamen doldu.

Sadri Alışık Çocuk Tiyatrosu, Müdür Tülay Özkan öncülüğünde 7 kişilik bir kadro ile geldiği Karadeniz Ereğli’de beğeni toplayan bir organizasyona imza attı. Oyunu izleyen Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Oyun sonunda kısa bir konuşma yaptı. Başkan Posbıyık konuşmasında, “Geleceğimizi kendilerine emanet edeceğimiz çocuklarımıza yönelik hizmet ve etkinliklerimizi devam ettiriyoruz. Geçtiğimiz yıl, binlerce öğrencimize ‘Dersimiz Atatürk’ filmini ücretsiz olarak izlettirirken hayatlarında ilk kez sinema ile tanışan çok sayıda köy okullarındaki öğrencilerimizin heyecanlarına hep birlikte ortak olmuştuk. Biliyor ve inanıyorum ki çocukların sevgisi her zaman bizimle birlikte. Her insanın içinde yaşayan bir çocuk vardır. Bizler de içimizdeki bu duyguyu sürekli canlı tutmaya çalışıyoruz. Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bu yıl 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle bir ilke daha imza atarak çocuklarımızda tiyatro bilincini yaygınlaştırmak amacıyla 6-12 yaş grubundaki sevgili yavrularımız için güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. Sosyal sorumluluk projelerine devam eden ve yılın hemen her döneminde birbirinden önemli program ve etkinliklere imza atan Karadeniz Ereğli Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğündeki bu çalışmalarına önümüzdeki dönemlerde de devam edecektir.” diye konuştu.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık konuşmasının ardından Sadri Alışık Çocuk Tiyatrosu müdürü Tülay Özkan’a çiçek takdim ederken, Oyunculara da çeşitli hediyeler takdim etti.

ÇOLPAN İLHAN TEŞEKKÜR ETTİ

Tiyatro gösterilerinin bitiminde sonra Sadri Alışık Tiyatro Müdürü Tülay Özkan’ı telefonla arayan Sadri Alışık’ın hayat arkadaşı ünlü sinema sanatçısı Çolpan İlhan, “Sadri Alışık Sanat Merkezi adına başta Karadeniz Ereğli Belediye başkanı Halil Posbıyık ve ekibi olmak üzere Oyunu büyük bir ilgi ile izleyen minik yavrulara ve ailelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından misafir edilen Sadri Alışık Çocuk Tiyatrosu Oyuncuları için aynı günün akşamı da bir yemek tertiplendi. Müdürlük personelinin de hazır bulunduğu yemekte sanatçılara Karadeniz Ereğli ile ilgili bilgiler verildi ve kent için Uluslararası Sevgi Barış ve Dostluk Festivali’nin taşıdığı önem vurgulandı. Karadeniz Ereğli’ye hayran kaldıklarını ifade eden tiyatro sanatçıları bu yılki festivalde Karadeniz Ereğli’de bulunmayı gönülden istediklerini ifade ettiler.

ÇINAR: KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Turan Çınar, “Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’müzün sosyal sorumluluk projeleri önümüzdeki haftalarda ve aylarda daha da yoğunlaşarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

Haberler

Paylaş.

Yanıtla