‘Sınır’ İkincikatta!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ünlü mizah yazarı Muzaffer İzgü’nün kaleme aldığı ‘’SINIR’’, evlerinden, sevdiklerinden, alıştıkları yaşam tarzından uzakta, silahların gölgesinde, Ülkelerinin sınırını korumakla görevlendirilmiş iki komşu ülkenin askerleri arasında geçen olayları sunuyor.

Oyun nedeni ya da sebebi ne olursa olsun savaş karşıtı bir tutum sergiliyor. ’SINIR’da devlet politikası gereği birbirine düşman olması gereken, Alasker ve Anoş’un kendilerinden başka kimsenin olmadığı bir sınırda ilginç tepkileri, kavgaları, dostlukları, sarhoşlukları, hayata bakışları, hedefleri, umutları, sevinçleri, özlemleri, Anoş’un olası bir savaşla ilgili kaygıları mizah yüklü bir dille anlatılıyor. Ayda bir kez ellerine geçen mektuplar ve komutanlarının durumlar karşısında verdikleri emirler dışında hayatla hiçbir bağlantısı olmayan Alasker ve Anoş, insan kalabilmenin yolunu kurdukları dostlukla bulurlar. Bir an önce içinde oldukları anlamsız savaşın bitip evlerine, eşlerine ve çocuklarına kavuşacakları günün düşünü kurarlar.

Bir yandan dünyadan kopuk, her şeyden uzak yaşarken, telefonun öteki ucundan gelen sesin verdiği emirlere boyun eğmek, ülkelerinin tavrına göre birbirlerine karşı tavır değiştirmek zorunda kalırlar. Oysa kendilerine dikenli telden başka bir şey ifade etmeyen sınır, Alasker’in duygusallığı ve otoriteye boyun eğen tavrı nedeniyle, dostluklarının birkaç dakika içinde bozulmasına sebep olur. Kendileri için bir şey ifade etmeyen ‘sınır’ uğrunda ölünmesi gereken bir değer halini alır. Anoş mantığıyla korumaya çalıştığı dostluğu, Alasker’in aldığı ‘öldür‘ emri üzerine aldığı kararla, kendi duygularının vereceği karara bırakmıştır.

Yazan: Muzaffer İzgü

Yöneten:
Şahin Adıgüzel – Esmeray Özadikti

Oyuncular:
Esmeray Özadikti
Şahin Adıgüzel

Şarkılar:
Şahin Adıgüzel
Esmeray Özadikti

Işık Tasarımı:
Rayzan Başeğmez

Ses Uygulama-Efektler:
Rayzan Başeğmez

Fotoğraf: Mehmet Kaçmaz
Afiş Tasarım: Hilal Esmer

Dekor Tasarım:
Rayzan Başeğmez,
Esmeray Özadikti,
Şahin Adıgüzel

Bilet Fiyat:

Tam: 20  TL
Talebe: 15  TL

Bilet Satış:
İkinci Kat, Amargi, Mor Çatı, Cafe Misket, Çevre Film

İletişim/Rezervasyon:
0212 2923247
0555 3614187

Paylaş.

Yanıtla