Sivas Devlet Tiyatrosu “Murtaza” Oyununu Sahneledi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), Orhan Kemal’in kaleme aldığı “Murtaza” adlı oyunu sahneledi.

Atatürk Kültür Merkezi sahnesinde seyirciyle buluşan oyunu, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Arslan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ve diğer protokol üyeleri ile tiyatro severler izledi.

Yönetmenliğini İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Işıl Kasapoğlu’nun üstlendiği oyunun yönetmen yardımcılığını Ulaş Ersoy, reji asistanlığını Filiz Uysal ve Kerem Yücel, dekor tasarımını Seyhan Kırca, kostüm tasarımını İnci Kangal, ışık tasarımını İzzettin Biçer, müziğini Nejat Yavaşoğulları ve müzik sözlerini Yavuz Pekman yapıyor.

Oyunda, Cevat Duman, Arif Yavuz, Mehmet Demiralp, Ümit Dikmen, Nesimi Kaygusuz, Özgür Cengiz, Kerem Yücel, Volkan Gündüz, Ozan Kalkan, Fulya Ülvan, Filiz Demiralp, Burcu Ongun Altay, Begüm Şahin, Özge Günay ve Filiz Uysal rol alıyor.

Oyunda, 1940’lı yıllarda savaş sonrası göç almaya başlayan Türkiye’de Adana’nın bir gecekondu mahallesinde, Alasonya’dan gelen bekçi Murtaza ve ailesinin yaşantısı anlatılıyor. Murtaza, vazifeyi her şeyin üstünde gören, sıkı kurs almış, amirlerinden sıkı disiplin ve terbiye görmüş bir karakter olarak karşımızda. Oyunda sadece vazifenin üstünlüğü varsa, işte orada Murtaza’nın neşeli başlayıp trajediyle biten öyküsü hayat bulur.

www.haber3.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.