Sodes’ten Kürtçe Tiyatroya Destek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

(SODES) kapsamında, Çelikhan Kadınlar Derneği organizesinde, Kürtçe olarak seslendirilen “Çanakkale Geçilmez” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Sabri Altun ve Celal Kaplan’ın yazdığı, Mehmet Hanifi Altındağ’ın yönettiği oyun, Cumhuriyet Konferans Salonunda sahnelendi.

Kürtçe olarak seslendirilen oyunu çok sayıda vatandaş izledi.

Çanakkale savaşı sırasında cepheye asker göndermenin duygusal yönlerinin anlatıldığı oyunda, Güneydoğu Anadolu Bölgesinden bir askerin uğurlanması ve savaş sonrası askerin evine yaralı olarak geri dönmesinin anlatıldığı oyunda Abdurrahman Üstünel, Mustafa Keklik, Mustafa Karcı, Erkan Öğüt, Nihat Demirci, Harun Kan ve Rabia Gün rol aldılar.

Oyunu yöneten Altındağ, Milli Mücadelemizin bütün savaşlarında olduğu gibi Çanakkale Savaşında da ülkenin dört bir tarafından insanların savaşa katıldığını, etnik kökeni ve inancı her ne olursa olsun bütün askerlerin omur omuza savaştıklarını belirterek, bunun küçük bir örneğini sahnelediklerini ifade etti.

Altındağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Oyunun Kürtçe olarak seslendirilmesi, bölge insanının konuyu daha iyi anlamaları ve ilgi duymalarına neden olmaktadır. Çanakkale ruhunun milletimizin bütün kesimlerince iyi anlamasına katkı sunabilmenin çabası içerisindeyiz. Samsatlı hemşehrilerimizin ilgisi bizleri sevindirmiştir. SODES kapsamında yürüttüğümüz bu çalışmalarımızda bizleri destekleyen ilgili bütün kuruluşlara teşekkür ediyoruz.”

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.