Tiyatro Festivali ‘Suyun Senfonisi’ ile başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde, Studio Festi’nin Seyhan Nehri’nde sergilediği ‘Suyun Senfonisi’ gösterisi ile açıldı.

Adana Hiltonsa Oteli’ndeki açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adana Valisi İlhan Atış, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin’in yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Bakan Ertuğrul Günay, etkinliğin Adana’ya çok yakıştığını belirterek, “Adana’dan çıkıp uluslararası ölçeğe ulaşan bir ailenin doğduğu toprağa kültür etkinliğiyle dönmüş olmasını da Cumhuriyet’e karşı önemli bir görevin yerine getirilmesi olarak sayıyorum.” dedi. Festival kapsamında tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunanlara verilen ‘Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü’, bu yıl açılış töreninde Gülriz Sururi’ye verildi.

13. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 28 Nisan’a kadar yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının etkileyici performanslarına sahne olacak. Festival kapsamında, 10 yerli ve 7 yabancı olmak üzere toplam 17 grup, 461 sanatçı, açık hava gösterilerinin yanı sıra Adana’da Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi ve İstanbul’da Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Zaman

Paylaş.

Yanıtla