Tiyatro Sevdasını Anlattı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sinema ve tiyatro sanatçısı Sümer Tilmaç, tiyatronun insanın bakış açısını değiştirdiğini, kendisi için bir çıkış noktası olduğunu söyledi. Kayınvalidesinin geçmişte kendisine ‘Adam gibi bir iş bulup çalışsan’ dediğini aktaran Tilmaç, “Sanırım tiyatroyu meslek olarak kabul etmiyordu” dedi.

Türk sineması ve tiyatrosunun ünlü Oyuncusu Sümer Tilmaç, TED Alanya Koleji’nde düzenlenen ‘Sümer Tilmaç Bizimle’ adlı söyleşide öğrencilerle buluştu. Öğrencilere sanat serüvenini anlatan Tilmaç’ın rol aldığı filmlerden bazı sahneler de sinevizyon eşliğinde gösterildi.

Tilmaç, söyleşide öğrencilere öğütler de verdi. Öğrencilere “Tiyatrocu olmak isteyen var mı” diye soran Tilmaç, elini kaldıranların fazlalığını görünce “Bu kadar çok tiyatrocu olmak isteyen görünce memnun oluyorum. Tiyatro bir çıkış noktasıdır. Bir öğretmen, bir tiyatrocu ile eşdeğerdir. Tiyatro ile ilgilenirseniz hayatınıza çok şey katarsınız” dedi.

Sanat hayatında başından geçen ilginç anıları da anlatan Tilmaç, ünlü sanatçı Münir Özkul’un kendisi için ayrı bir önem taşıdığını vurguladı. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Tilmaç, “Neden tiyatroyu seçtiniz” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Tiyatro bir anlamda kendimi kabul ettirmem oldu. İnsana karşı bakış açımı değiştirdi. ‘İnsan nedir’ diye düşünmeme sebep oldu. Kayınvalidem bana ‘Adam gibi bir iş bulup çalışsan’ derdi. Tiyatroyu meslek olarak kabul etmiyordu galiba.”

Söyleşi sonunda Sümer Tilmaç, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi, imza dağıttı.

Haberler.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.