Tiyatrocudan Tek Kişilik Şiddet Gösterisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde tiyatro sanatçısı Gülbin Yeşil, kadına uygulanan şiddeti tek kişilik gösterisiyle protesto etti.

Garaj İstanbul Tiyatrosu’nda oyunculuk yapan 40 yaşındaki Gülbin Yeşil, Türkiye’de kadına uygulanan şiddete dikkat çekmek amacıyla bugün, Bodrum İskele Meydanı’nda tek kişilik bir gösteri gerçekleştirdi. Üç yıldır Güllük’te yaşayan Yeşil, çıplak ayakla yaptığı gösterisine önceden dizilen sandalyelerin üzerinden atlayarak başladı. Ardından üzerinde ‘Türkiye Hatırası’ yazılı bej afişin önüne gelen Yeşil, boynuna ip geçirdi ve bir sandalyenin üzerine çıktı. Senaryo gereği burada yoldan geçen vatandaşlar, makyajla yüzü dayak yemiş bir kadın görüntüsü verilen Yeşil’e kırmızı boya atan oyuncak tabancalarla ateş etti. Yeşil, yaklaşık 20 dakika süren gösteri boyunca hiç konuşmadı. Çevredekilerin meraklı bakışları altında soğuk havaya rağmen gösterisini sürdüren Yeşil’in performansını, vatandaşlar alkışlarla destekledi.

Gülbin Yeşil, daha sonra yaptığı açıklamada, amacının eylem değil gösteri yaparak Türkiye’de kadına yapılan şiddete dikkat çekmek olduğunu belirtti. Yeşil, “Türkiye’nin her yerinde her yaşta kadın şiddete uğruyor. Ailelerin yüzde 90’ında şiddet var. Şiddet sadece dayak olarak algılanmasın. Her yıl onlarca çocuk tecavüze uğruyor. Bir tiyatro sanatçısı olarak tepkimi bu şekilde dile getirdim” dedi.

Haberciniz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.