Türk Dünyası Tiyatro Günlerine Doğru

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mersin’in Tarsus ilçesinde belediye tarafından organize edilen ve bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Türk Dünyası Tiyatro Günleri’ 29 Mart Salı günü başlıyor. 5 gün sürecek olan etkinlikte Tarsuslular tiyatroya doyacak.

Tarsus’un yine uluslar arası bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk kültürüne hizmet etmekten memnun olduklarını söyledi.

Başkan Kocamaz, “Tarsus Belediyesi olarak Türk kültürüne hizmet gayesiyle başlattığımız bu çalışmalar, gelecekte mutlaka Türk dünyasının birliği, bütünlüğü ve dilde, fikirde, işte birlik anlayışının gelişmesi noktasında bir kilometre taşı olacaktır. Allah’a çok şükürler olsun ki; Tarsus, Türk dünyasını birleştirme konusunda Türk dünyasının kültürüne kavuşması konusunda üzerine düşeni ziyadesiyle yapmanın gayreti içerisindedir. Bu konuda emek veren destek veren herkese teşekkür ediyoruz. 5 gün sürecek olan etkinliğe tüm Tarsusluları yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

5. Türk Dünyası Tiyatro Günleri’nin tüm oyunları saat 20.00’da 75. Yıl Kültür Merkezi’nde oynanacak. İlk oyunu Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 29 Mart 2011 Salı günü ‘Kurban’ adlı oynayacak.

30 Mart 2011 Çarşamba günü İran Türk Tiyatrosu ‘Dilenci Ölü’ oyununu sergilerken, K.K.T.C. Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ta’ oyununu 31 Mart 2011 Perşembe günü oynayacak.

Etkinliğin dördüncü günü olan 1 Nisan 2011 tarihinde ise Irak Ulusal Türkmen Tiyatrosunun ‘Cimri Baba’ isimli oyunu gösterime girecek.

Son gün olan 2 Nisan 2011 Cumartesi günü ise Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosunun ‘Karacaoğlan’ oyunu ile etkinlik sona erecek.

HaberX

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.