Usta Tiyatrocu Toprağa Verildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Cüneyt Çalışkur (56) için Teşvikiye Camisi’nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Omuzlar üzerinde taşınarak cenaze arabasına alkışlarla bindirilen Çalışkur’un cenazesi, daha sonra götürüldüğü Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Törende basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Çalışkur’un ablası Rüçhan Çalışkur, kardeşinin Türk tiyatrosunda ve kendisine göre de dünyada yeri doldurulamayacak bir insan olduğunu söyledi. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin de devlet tiyatrosu ailesinin çok değerli bir sanatçısını kaybettiğini belirterek, Çalışkur’un 35 yıllık arkadaşı olduğunu, Devlet Tiyatroları olarak büyük bir kayıp yaşadıklarını ifade etti. Bütün ölümlerin zamansız olduğunu ifade eden Bilgin, Çalışkur’un bütün tecrübelerini hayata geçireceği dönemde hayattan ayrıldığını kaydetti.

İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu da Çalışkur’un Türk tiyatrosunda yetişen en değerli oyuncu ve yönetmenlerden biri olduğunu belirterek, ”tiyatro adamı” kimliğine sahip bir sanatçının kolay yetişmediğini ve Çalışkur’un bu niteliğe sahip olduğunu söyledi. Şamlıoğlu, Çalışkur’un kaleminin son yıllarda daha verimli olduğunu ifade ederek, ”Onu verimli döneminde kaybettik. Tiyatromuz için büyük kayıp yaşadık” dedi.

Habertürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.