Yaşasın Jeanne D’arc, Kahrolsun Jeanne D’arc!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bulgar yazar Stefan Tsanev’in yazdığı, Hüseyin Mevsim’in çevirdiği, Özdemir Çiftçioğlu’nun yönetmenliğini ve Seda Tansuker Selçuk’un dramaturgluğunu üstlendiği “Jeanne D’Arc’ın Öteki Ölümü” adlı Oyun, Tiyatro Triole yorumu ve farkıyla seyirciyle buluşuyor.

Kadronun devamı şöyle:
Prodüksiyon Asistanı : Nursel Ergin
Dekor Uygulama : Matrak Sanat
Afiş Tasarım : Erkan Bahadır
Oyuncular

Mesut Özkeçeci (Tanrı)
Nazan Diri (Jeanne D’Arc)
Suat Ünaldı (Cellat)
Oyunun Konusu

İsa’yı bırakmasaydım, İsa Mesih olmayacaktı, benim sevgili Jeanne d’Arc’ım.
İnancını kaybetmiş Tanrı’nın itirafları… İnancını kaybetmiş insanın yaşama savaşı… İnancı hiç olmamış iktidarın bir kahramanı nasıl yarattığı ya da yok ettiği…

İngilizlere karşı tüm Fransa’yı ayaklandıran ve diri diri yakılacak olan Jeanne D’Arc’ın ölümden tek kurtuluşu inkar etmektir. Peki yaşamak için ne kadar alçalabilir insan? Hangi değerlerden vazgeçebilir? Hangisi daha akıllıca? Ölmek ama sürünmemek mi yoksa sürünmek ama yaşamak mı? Onurun yoksa sorunun yok mu gerçekten?
Tüm bu soruları gizliden gizliye bir sistem eleştirisiyle ustaca harmanlayan Oyun, seyirciyi bir yandan kahkahalara boğarken bir yandan da içinde bulunduğumuz kurmacayı çekinmeden yüzümüze vuruyor.

Triole’ye Dair…

İlk olarak 2004-2005 sezonunda “King Kong’un Kızları” Oyunuyla seyircisiyle buluşan Triole, daha sonra Çetin Ceviz ve Abacı Kebeci Sen Neci-Sevgili Doktor Oyunlarıyla çıtasını yükseltmeye devam etti. 2007-2008 sezonunda büyük usta Woody Allen’ın Tanrı Oyunu ile birlikte, turneler hariç olmak üzere dört sezonda 50’den fazla gösterim yaptı ve 5000’den fazla seyirciye ulaştı.

2008-2009 sezonunda efsanevi Devekuşu Kabare’nin Oyunlarından derlenen “Bir Varmış Hep Varmış” isimli Oyunuyla seyirciye nostaljik bir keyif yaşatan Triole, geçtiğimiz sezonda daha önce hiç sahnelenmemiş yeni bir kabareyle tiyatro severlere yepyeni bir seçenek sundu. Usta yazar Sulhi Dölek tarafından kaleme alınan ve türünün en güzel örneklerinden biri olan “Kafalar”, halen sahnelenmekte.

28 Mart günü bambaşka bir tatla, “Jeanne d’Arc’ın Öteki Ölümü” ile 2010-2011 sezonuna perde açacak olan Tiyatro Triole; içinde tiyatro olanların, içinde tiyatro kalanların oluşturduğu genç bir kadroya sahip. Oyun seçimlerinde hiçbir sınırlama gözetmeksizin her sene en yeniyi denemeyi kendine hedef belirlemiş olan ekip, “Jeanne d’Arc’ın Öteki Ölümü”nün şu ana kadarki en farklı yorumuyla sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Haberler.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.