Yerinde Duramayan Festival Başlıyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

MİMESİS Haber / Trakya’nın ilk bölgesel festivali olan Uluslararası Trakya Kukla Festivali 27 Mart – 3 Nisan tarihleri arasında eş zamanlı olarak beş şehirde gerçekleştirilecek. Ülkemizin kukla sanatındaki en önemli ekiplerinden biri olan Uçaneller Kuklaevi’nin organizasyonu öncülüğünde gerçekleştirilen festivale Tekirdağ, Kırklareli Babaeski ve Vize belediyeleri ile Kırklareli Valiliği destek veriyor.

Bu yıl festivale  Brezilya, Arjantin- İtalya, İspanya, Belçika, Ukrayna, Tayvan ve İran’dan toplam 7 yabancı ekip katılırken Türkiye’den de Tiyatro Tempo, Anatole Sokak Oyuncuları Curcunabazlar, Tiyatro Çes ve Tiyatro Bereze gösteriler sunacak.

27 Mart saat 13.00’te Kongre Meydanında Lüleburgaz’lı çocukların ve konuk ekiplerin katılımı ile gerçekleşecek açılış töreninin ardından İtalya Arjantin, Tayvan ve Uçaneller’in oyunlarından bölümler sunması ile başlayacak festival 8 gün boyunca Trakyanın 6 kentinde aynı anda devam edecek.

Lüleburgaz’daki gösterilerin Halk Eğitim Gençlik Merkezi, Lüleburgaz Lisesi Anadolu Konferans Salonu  ve Uçaneller Kuklaevi sahnesinde yapılacağı festivalin kapsamında bir de “Dünya Gölge Oyunları Figürleri Sergisi “ bulunuyor.

Festivale ilişkin değerlendirmeler yapan Festival Komitesi Başkanı Mesut Sarıoğlu şunları söyledi; “ Bizimkisi bir küçük kasaba düşüydü. Büyüdü. Ama adam olmadı. Hep çocuk kalacak. Bizler varmak için yola çıkan bir ekip değiliz. Yürüyor olmayı seviyoruz.  Festivalimiz bu yıl dördüncü yaşına giriyor. Asya’nın güneyinde Amerika kıtasının güneyine kadar geniş bir yelpazede dünya kukla sanatının seçkin örneklerini Trakyalı çocuklarla buluşturacağız. Festivalin toplam altı ayağı var.  Tekirdağ, Babaeski ve Vize’de çocuklar belediye başkanlarının konuğu olarak oyunları ücretsiz izleyecekler. Yine Kırklareli’de her yıl olduğu gibi Kırklareli Valiliği ile Belediye organizasyona ve çocuklarımıza ev sahipliği yapıyorlar. “

Festivalin en önemli yeniliklerinden biri de açılacak olan sergi. Trakya ilk kez uluslararası bir sergiye ev sahipliği yapacak. Tayvan’da bulunan Lin Liu Hsin Kukla Müzesi’nden gelen sergi “Dünya Gölge Oyunları Figürleri” adını taşıyor. Sergi Sokullu Külliyesinde bulunan eski sübyan mektebinde açılacak. Bu mekân serginin diline ortaklık edecek. Sergi 27 Mart ile 3 Nisan tarihleri arasında gezilebilecek.

Trakya’nın altı şehrinde 12 grup 16 farklı gösteriyi toplamda 102 kez sahneleyecek. Dünya kukla sanatının seçkin örnekleri ile Trakya’lı çocukların buluşturulacağı festivalde 35.000 çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Festival İletişim:
www. trakyakuklafestivali.com   /  e-mail:ucaneller@gmail.com
Tel: 0 288 417 06 36 Fax: 0288 417 44 47
Hasanağa Çeşme Sk. No: 49 Lüleburgaz
Mesut Sarıoğlu: 0 533 727 63 73– Halit Kaplan: 0532 255 49 58

Paylaş.

Yanıtla