Zeynep Tanbay Dans Projesi 10. Yılında

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ZTDP, 10. yılını 3 ayrı gösteriyle kutlamaya hazırlanıyor

Kurulduğu 2000 yılından bu yana öncü, yenilikçi ve sağlam sanatsal kimliğiyle neredeyse her yıl yeni projeler üreterek, tutkulu bir seyirci kitlesi yaratmayı başaran Zeynep Tanbay Dans Projesi (ZTDP), 10 yıldır sürekliliğini devam ettirerek, dans alanında Türkiye’deki önemli bir boşluğu doldurdu.

2002 yılından beri Zeynep Tanbay Dans Projesi’nin sponsorluğunu üstlenmiş olan Akbank, Türkiye’de ilk defa dansın özel bir kurum tarafından sürekli desteklenmesinin yolunu açtı. Önceleri proje bazında farklı dansçılar angaje eden ZTDP, 2005-2006 sezonundan itibaren Akbank Sanat’ın çatısı altında, kadrolu dansçılarıyla sabit ve sürekliliği olan bir yapılanmaya geçti.

Özgün repertuvarıyla hem yurtiçi, hem yurtdışında geniş bir izleyici kitlesine ulaşarak, aranılan bir topluluk haline geldi. Akbank Sanat’ın sponsorluğunda çalışmalarını sürdüren ZTDP, koreografisini Zeynep Tanbay’ın hazırlamış olduğu “4 Ayak”, “Stravinsky – Vivaldi” ve “Araz” projeleriyle ses getiren işlere imza attı.

MİNİMALİST BİR SAHNE DÜZENİ
Zeynep Tanbay, koreografilerinde odak noktası olarak insanı ele alırken, insan ilişkileri, halleri ve ruhunu kurcalıyor. Salt beden dilinin kullanıldığı bir anlatım tercihi ve minimalist bir sahne düzeni ise bütün eserlerin ortak noktası. Zeynep Tanbay’ın yaşama ve toplum düzenine dair sorumluluğu, kaygıları ve eleştirisinin izlerini, üç projesinde de farklı konseptlerde görmek mümkün.

ZTDP 10. Yıl Özel Dans Gösterisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 26 Mart Cumartesi ve 28 Mart Pazartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda; 28 Nisan Perşembe günü ise Kartal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

ARAZ
Konsept ve koreografisi Zeynep Tanbay’a ait olan “Araz”, 14 bölüm ve 20 ayrı dansla bir bütün oluşturuyor. Tanbay’ın favori bestecileri Philip Glass ve Yann Tiersen’in ağırlıklı olduğu müziklerin yanı sıra, Reich-remixed ve Türkiye’den Burhan Öcal ile Baba Zula’dan birer parça yer alıyor. Bütün koreografilerinde odak noktası olarak insanı ele alan, insan ilişkileri, halleri ve ruhunu sosyal, politik ve dünya gündeminde sorgulayan Zeynep Tanbay, salt beden dilini kullanan bir anlatım tercihiyle, minimalist bir sahne düzeni tasarlıyor. Zeynep Tanbay, “Araz”ın ne olduğunu, izleyicinin kendisine bırakıyor.

4 AYAK
Koreografisi Zeynep Tanbay’a ait olan “4 Ayak” ZTDP’nin ilk projesi. “4 Ayak”, insan ilişkilerini dört ayalı materyaller etrafında anlatıyor. Yaşamımızın büyük bir bölümünü iskemlelerde, masalarda, banklarda, yataklarda geçiriyoruz, geri kalanını da ayakta… İnsan ilişkilerinin bin bir türü ve halleri, 4 ayaklılarla 2 ayaklıların ilişkisinden ortaya çıkan dansın büyüsünde buluşuyor.

Haber Türk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.