13. Siemens Opera Yarışması İçin Geri Sayım Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

13 yıldır kesintisiz düzenlenen Siemens Opera Yarışması’nın ön elemeleri 11-12-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

Her yıl genç opera sanatçılarının yoğun ilgisi ve kıyasıya rekabetine sahne olan yarışmayıkazananların açıklanacağı ödül töreni ve gala gecesi ise 14 Mayıs Cumartesi akşamı düzenlenecek.

Türkiye’de opera sanatının gelişmesine büyükkatkıda bulunan ve bugüne kadar pek çok opera sanatçısının profesyonelliğe uzanan kariyerinde önemli bir basamak olan Siemens OperaYarışması’nın 13’üncüsü gerçekleştiriliyor. Sanat çevreleri tarafından tam bir müzik ziyafeti olarak tanımlanan yarışmaya başvurular 6 Mayıs 2011 tarihinde sona eriyor. Ön elemeleri 11, 12 ve 13 Mayıs’ta olmak üzere 3 gün sürecek olan yarışmanınheyecanla beklenen sonuçları ise 14 Mayıs 2011 tarihinde düzenlenecek olan galada açıklanacak.

13. Siemens Opera yarışmasının jürisinde, Devlet Opera ve Balesi Başrejisörü Doç. Yekta Kara, Devlet Sanatçısı Mete Uğur, Karlsruhe Operası’nı temsilen Achim Thorwald ve Heidelberg Operası Genel Sanat Yönetmeni Peter Spuhler yer alacak.

Yarışmanın birincisi Karlsruhe Operası’nda bir yıllık burs ve Goethe Institut Inter Nationesİstanbul’da 4 aylık Almanca bursu; ikincisi Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi’nde 6 haftalık yaz bursu ve Goethe Institut Inter Nationes İstanbul’da 2 aylık Almanca bursu; üçüncüsü ise 2000 Euro para ödülü kazanacak.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.