Kraliçe Lear

Pinterest LinkedIn Tumblr +

29-30 Nisan saat 20:00’de

Kenter Tiyatrosu’nda

2009-2010 sezonunda yoğun ilgi gören ve Yıldız Kenter’e Sadri Alışık En İyi Kadın Oyunucu ödülünü kazandıran Kraliçe Lear 2010-2011 sezonunda devam ediyor!

Kanadalı yazar Eugene Stickland’ın yazdığı oyun, yaşlanmak ve çeşitli bedelleri, kuşak farklarından çıkan çatışmalar ve bunun getirdiği komik ve dokunaklı durumları anlatır. Ortaya temelinde kadın ve yaratıcılık olan sıcak bir dostluk öyküsü, bir aşk hikâyesi çıkar.

Sanat, özellikle insanın yaratıcılığı, yaşamın getirdiği tüm kayıpların üzerinden gelebilmesini sağlar. Bu yolculukta en yalnız hissettiğimiz anda bile insan sıcaklığını, sevgisini duyabilme gücünü bize vermesi, sanatın birleştirici gücüdür.

Yaşlı bir oyuncu olan Jane, tamamen kadın oyunculardan oluşan bir Kral Lear prodüksiyonunda Lear rolüne hazırlanmaktadır. Ona ezberde yardıma gelen Heather ise liseli bir genç kızdır. Oyunun üçüncü kişisi ise bir viyolonselcidir ya da viyolonselin kendisidir. Çalgı ve ezgiler zaman zaman eski Yunan tiyatrosunda Koronun gördüğü işlevi yüklenir ve yaşlı oyuncunun bir çeşit “alter ego”su olur.

Oyunda izlediğimiz, yaşlılığın gençlikle büyümesi, umarsız gençliğinse bir ihtiyarla hayatı tanıyıp umudu keşfetmesidir. Sanatın yapıcı gücü ve Shakespeare’in büyüleyici varlığı sayesinde, hem kendilerini hem de yepyeni dünyaları, duyguları ve yetenekleri keşfederler.

Kanadalı yazar Eugene Stickland, Kraliçe Lear’ı Urban Curvz Kadın Tiyatrosu’nun kurucularından Joyce Doolittle için özel olarak yazdı. Şubat 2009’da Urban Curvz’de seyirciyle buluşan oyun, Türkiye’de ilk defa Kent Oyuncuları tarafından Yıldız Kenter’in yönetmenliğinde 2009-2010 sezonunda sahnelendi. Kenter Tiyatrosu’nda, İstanbul içi ve yurtiçi turnelerle tam 75 kere sahnelenen Kraliçe Lear, 2010-2011 sezonunu 28 Eylül’de Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde tıka basa dolu bir salon ve bitmeyen alkışlarla açtı.

Biletler: www.biletix.com ve Kenter Tiyatrosu Gişesi 212 246 3589 / 212 247 36 34 (Telefonla kredi kartına satış vardır)

Kenter Tiyatrosu / Halaskargazi Cad. No:9 Harbiye-Şişli /İST/ web:www.kentersinematiyatro.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.