27. İBBŞT Çocuk Şenliği Başlıyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İBBŞT Çocuk Tiyatrosu, 23-30 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştireceği “27. Çocuk Şenliği”yle tüm çocukları “oyun”a çağırıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu’nun geleneksel “Çocuk Şenliği” bu yıl, “Benimle Oynar mısın?” temasıyla, İstanbul’un çeşitli bölgelerindeki sahnelerinde çocukları; oyun gösterimleri, atölyeler ve çeşitli etkinliklerle buluşturuyor.

23 Nisan 2011 tarihinde, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören çocuklara “Çizmeli Kedi” adlı çocuk oyununu sergileyecek olan İBBŞT Çocuk Tiyatrosu, aynı gün Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde gelecek sezonda sahnelenecek “Çiçek Prenses” oyunuyla ve çeşitli gösterilerle şenliği başlatacak.

Eskişehir, Antalya, Kocaeli, Bursa, Osmangazi, Salihli ve İBB Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen çocuk oyunlarının yanı sıra İstanbul içinden çeşitli tiyatro topluluklarının da izlenebileceği şenlikte, çocukları çeşitli sanat disiplinleriyle buluşturan atölyeler ve sergiler de yer alacak. 11 Nisan 2011’den itibaren gerçekleştirilecek olan atölyelerde sanatın farklı alanlarıyla buluşacak olan çocukların, bu çalışmalar sonunda meydana getirdiği ürünler şenlik kapsamında sergilenecek.

İBBŞT Çocuk Tiyatrosu, ebeveynleri de unutmadı. Sezon süresince yapılan söyleşilerin devamı olarak “Biz Bize Konuşuyoruz” başlığı altında sanat ve çocuk ilişkisinin konuşulduğu, sanatçıların çocuk yetiştirme ile ilgili deneyimlerini paylaştıkları söyleşiler gerçekleştirecek olan İBBŞT Çocuk Tiyatrosu, “Uzman-Ebeveyn Sohbetleri” ile çocuk sağlığı ve gelişimi alanında Berko İlaç’ın katkılarıyla uzman isimleri ebeveynlerle buluştururken, Emniyet Genel Müdürlüğü Çocuk Polisi’nin bilinçlendirme amacıyla hazırladığı “Güvenli İnternet” ve “Ailelerin Çocukları Koruması İçin Altın Kurallar” söyleşilerine de yer verecek.

Kâğıthane Sadabad, Kâğıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu, Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu, Fatih Reşat Nuri, Ümraniye ve Üsküdar Kerem Yılmazer Sahneleri’nde 10.00, 11.00, 13.00 ve 15.00 saatlerinde gerçekleştirilecek oyun gösterimlerinin yanı sıra, şenlik kapsamında gerçekleştirilen tüm etkinlikler ücretsiz olacak.

Geçtiğimiz yıl şenlik kapsamında 40.000 çocuğu sahnelerinde ağırlayan İBBŞT, “27. Çocuk Şenliği”nde de İstanbul’un çocuklarını, farklı toplulukların oyunlarını izlemeye, kendi yetenek ve becerileriyle sanatın farklı disiplinlerinde ürünler çıkarmaya, birlikte şenlikli bir oyun oynamaya çağırıyor…

Paylaş.

Yanıtla