5. Kez Elim Sen’de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uçaneller Kuklaevi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından 23-30 Nisan 2011 tarihleri arasında yapılan 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında İstanbullu çocuklarla buluştu.

Üsküdar ‘Kerem Yılmazer’Ümraniye ‘Haldun Alagaş’Fatih ‘Reşat Nuri Güntekin’,Kağıthane ‘Sadabat’ ,‘Küçük Kemal’,Gaziosman Paşa ‘Ferih Egemen ‘Çocuk tiyatrosu  sahnelerinde gerçekleştirilen festivale Bursa Eskişehir, Antalya Şehir Tiyatrolarının yanında çocuk tiyatrosunun ülkedeki seçkin ekipleri katıldı.

Uçaneller Kuklaevi Küçük Kemal Sahnesi’de Kültür Bakanlığı destekli “Bremen Mızıkacıları” adlı oyunlarını sahnelediler. Festivale beşinci kez davet alan ve katılan ekip oyundan sonra çocuklarla kuklaları da buluşturdu.

Festival dönüşü gazetemize açıklama yapan ekibin basın sözcüsü Elif Varol şunları söyledi; “ İstanbul Şehir Tiyatrolarının her yıl düzenlediği festivale bu yıl da davet aldık ve bu yıl festival kapsamında Kültür Bakanlığı destekli oyunumuz Bremen Mızıkacıları adlı oyunumuzu sahneledik. Oyunu Türkiye’nin ilk çocuk tiyatrosu salonu olarak açılan Küçük Kemal Sahnesi’nde sahneledik. Salondaki atmosfer harikaydı. Yoğun talep nedeniyle sahnenin içine de çocuklar minderleri ile oturmuşlardı. Çocukların soluklarını yüzümüzde hissetmek ve bu kadar iç içe olmak çok ilginç bir deneyimdi. Çocuklar zaman zaman yanımaz gelip oyuna katılmak istediler. Bu festivale beşinci kez katılıyoruz. “dedi.

Varol mayıs ayı içersinde iki yurtdışı bir de yurt içinde yapılacak uluslararası festivalde sahne alacaklarını belirterek: “Kurulduğumuz yıldan bu yana 60 uluslararası festivalde kasabamızı ve ülkemizi temsil ettik. Bu başarı kolay ulaşılacak bir başarı değil.Uzun yıllar dünyanın tüm ülkelerini kuklalarımızla dolaşmayı hedefliyoruz ve bunu başaracağız. Hafta sonu kendi salonumuzda Bremen Mızıkacıları ile saat 14.00 te sahne alacağız.” Diyerek  tüm çocukları oyunlarına davet etti.

Görünüm

Paylaş.

Yanıtla