Adana Tiyatro Festivali Sona Erdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

13. Adana Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, Hollandalı Close Act Grubu’nun ”Malaya” adlı sokak gösterisiyle sona erdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Sabancı Vakfı iş birliğiyle bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nin kapanışında, Hollandalı grup, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirdiği performanslarla sokakları adeta karnaval havasına çevirdi.

Atatürk Parkı’nda başlayan ”Malaya” adlı sokak gösterisi kapsamında topluluk üyeleri, trampetler çalıp dans ederek vatandaşlarla beraber Adana Tren Garı’na kadar yürüdü. Hollandalı topluluk, yol boyunca yer yer durarak izleyenleri coşturdu. Gösteri, gar meydanında havada asılı duran akrobatlar ve topluluk üyelerinin çaldığı davullar eşliğinde sürdü.

Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Fırat Demirağ, gösteri sonrası yaptığı konuşmada, yağmura rağmen etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, ”Festivalimiz bu yıl bir rekor kırarak 60 bin seyirciye ulaşmıştır. Teşekkürler Adana, teşekkürler rekor Close Act Grubu” dedi.

Gösteriyi, çok sayıda kişi izledi.

CafeSiyaset

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.