Bakan Günay’a Sanatçılardan Protesto

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İzmir’den milletvekili adayı olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmirli bir grup sanatçı ve Nazım Kültürevi üyeleri tarafından protesto edildi.

Turizm Haftası açılışı için İzmir Arkeoloji Müzesi’nde bulunan Bakan Günay, yaklaşık 100 metre aşağıdaki otobüs duraklarında yapılan basın açıklamasında “kültürsüz” olmakla suçlandı.

’Sanatçıyız ve boyun eğmeyeceğiz’ sloganı ile Konak’taki Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan sanatçı ve Nazım Kültürevi üyesi yaklaşık 20 kişilik grup, Bahri Baba Parkı Otobüs Durakları Metro çıkışına geldi. Ellerindeki ’Kültürsüzlüğünü de al git’ yazılı pankart bulunan İzmirli sanatçılar, Bakan Günay’ın İzmir’den milletvekili adayı olmasından derin kaygı duyduklarını dile getirdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Ressam Cevdet Yüceer, şöyle dedi:

“Başbakan Erdoğan’a yaranmak için sınır tanımayacağını Kars’taki ucube krizi srasındaki açıklamalarıyla gösteren, Başbakan’ın kızının yarattığı tiyatro krizinden sonra henüz olayla ilgili soruşturma sonuçlanmadan bir tiyatro emekçisini makamına çağırarak azarlayan ve devlet tiyatrolarının kapanabileceğini söyleyecek kadar ileri giden Ertuğrul Günay’ın İzmir’i dünya şehri yapma iddiası bizde sadece derin bir kaygı yaratıyor. Kültür ve sanat düşmanı bir iktidarın bakanı Ertuğrul Günay’ın İzmir’e dair sarf ettiği ‘kültür kenti yapma’ vaadini İzmir için büyük bir tehdit olarak algılıyoruz. Biz İzmir’in ilerici ve aydın sanat emekçileri olarak AKP’nin baskı rejimine boyun eğmeyeceğimizi ‘majestelerinin” sanatçısı olmayacağımızı ilan ediyoruz.”

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.