Ayvalık’ta “2.Gençlik Tiyatro Şenliği” Hazırlığı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi 27–30 Nisan tarihleri arasında bu yıl ikincisi organize edilecek Tiyatro Şenliğine hazırlanıyor. Ayvalık Sanat Derneği (ASD) ve Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) tarafından birincisinin düzenlendiği tiyatro şenliğinin, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da aynı tarih olan 27–30 Nisan 2011 tarihinde yapılacağı öğrenildi. Ayvalık’ın çevre ilçeleri ile Balıkesir’in çevre illeri ve Türkiye’nin birçok bölgesinden nitelikli tiyatro çalışmalarda bulunan tiyatro ekiplerini bir araya getirmeyi hedefleyen şenlik için geri sayımın başladığı gözleniyor.

Ayvalık’ta amatör ve profesyonel nitelikteki üniversite ve lise tiyatrolarının seçkin örneklerinin sergilenmesinin amaçlandığı organizasyonda, atölye çalışmaları, deneysel tiyatro anlayışları ve her yerde tiyatro kavramını da vurgulamak için farklı özgün eserlerin katılmasının yer almasına özen gösterildiği kaydediliyor.

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda şenlikte yer alacak oyunların tamamının ücretsiz olacağı vurgulanırken, gençliğe tiyatro sanatının sevdirilmesine hayret gösterildiği belirtiliyor.

Kültürel yönünün de ağır basması beklenilen şenlikte oynanan oyunlar üzerine söyleşilerin yapılacağı, oyunculuk, güncel tiyatro konuları ve üsluplarının konu edilerek organizasyon halkın da katılmasının hedeflendiğinin altı çiziliyor.

Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen şenliğin, önümüzdeki yıldan itibaren uluslar arası bir festivale dönüştürülmesi planlanırken, bu nedenle Yunanistan’ın Midilli Adasından, Azerbaycan ve Almanya gibi ülkelerden organizasyona katılmak isteyen tiyatro guruplarının bu taleplerinin geri çevrildiği belirtiliyor. Şenliğe, sponsorlar tarafından ekonomik katkı sağlanırken, Ayvalık halkının da organizasyona sahip çıkmasının beklendiği vurgulanırken, ilçede yaşayan bir avuç eğitimci ve tiyatro tutkunu tarafından başlatılan gençlik ve tiyatro etkinliğinin ilçenin teatral anlamda da sesini duyurabilmesine önemli bir katkı sağlayacağına inanılıyor.

“SALONLAR BOŞ KALMASIN”

Bu yıl ki organizasyon için geri sayımın başladığını belirten Ayvalık Sanat Derneği Başkanı H. Sadi Mastar, sosyal bir sorumlulukla yola çıktıkları bu yolda ilçe halkından ve sanatseverlerden yoğun destek gördüklerini ifade ederek, “Haydi hep birlikte tiyatroya gidelim. Salonlar boş kalmasın. Şimdi gençlerimize ne kadar güvendiğimizi ve değer verdiğimizi göstermenin zamanıdır. İzmir ve Edremit Körfezlerinde ki tüm sanatseverleri Ayvalık’ta dört gün sürecek bu cıvıl cıvıl şenliğe davet ediyoruz” diye konuşması dikkat çekti.

HaberX

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.