Bu Rapunzel Çok Farklı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rapunzel’in bu yeni yorumunda klasik bir aşk hikayesi değil, insanların baskılar sonucunda yaşadıkları mutsuzluklar anlatılıyor.

Ünlü masallar farklı bir yorumla Kenter Tiyatrosunda sahneleniyor. Tiyatronun sahneye koyduğu “Rapunzel” bu oyunlardan ilki.. Farklı bir okuma ile yeniden yorumlanan Rapunzel, kuklalı müzikaller haline gelmiş.

Metnini Hayati Çitaklar’ın yazdığı Rapunzel’in yeni yorumunda klasik bir aşk hikayesi değil, insanların baskılar sonucunda yaşadıkları mutsuzluklar anlatılıyor.

Oyunun dikkat çeken bir başka noktası ise kuklalar. Oyunda farklı teknikler kullanılarak tasarlanmış kuklalar yer alıyor. Sopalı kukla, el kuklası ve ipli kukla bunlardan sadece bir kaç tanesi…

Oyunun Konusu

Ormanın derinliklerindeki kulübesinde insanlardan uzakta, hayvanlarla iç içe mutlu bir hayat yaşayan Desdemonilla kazanında kaynattığı bitkilerle ormandaki tüm canlılara yardım eder, güzel sesiyle şarkılar mırıldanır.

Bir gün ormana terk edilmiş bir bebek bulur ve bu küçük kızı büyütmeye karar verir. Ona bildiği her şeyi öğretecektir ama kötü insanlardan kızını korumak ister. Rapunzel on iki yaşına geldiğinde onu kimsenin giremeyeceği bir kuleye götürür ve orada yaşamasını ister.

Kadriye Kenter yönetmenliğinde sahnelenen oyunun kadrosunda Nadide Ece Somer, Tuğçe Tanıl, Esra Ertör, Melek Ceylan, Melisa Milanlıoğlu, Zeliha Gürsoy, Özgür Yetkinoğlu ve Görkem Doğan yer alıyor. Oyunun müziklerini ise Emre Perihan ve Ferida Berin Öget yapıyor.

Oyun 23-24 Nisan tarihlerinde ve 7-15 Mayıs arasında her haftasonu saat 11.00’de Kenter Tiyatrosu’nda izlenebilir.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.