Çukurova’da Kültür Sanat

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Adana’da 27 Mart’ta başlayan 13. Adana Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, çok sayıda oyuna ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Festival kapsamında Adana Devlet Tiyatrosu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi’nde yarın, İstanbul Halk Tiyatrosu “Alevli Günler” adlı Oyunu sahneleyecek.

Ayrıca, 9 ve 10 Nisan’da Rusya’dan Vakhtangov Tiyatrosu “Enigma Çeşitlemeleri”, 11 ve 12 Nisan’da BKM Oyuncuları “Kadın ile Memur”, 13 ve 14 Nisan’da ise Tiyatro Stüdyosu “Vanya Dayı” adlı Oyunlarını seyirciyle buluşturacak.

Festival 28 Nisan’da sona erecek. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, yarın, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda “Polis Teşkilatının Kuruluş Yıl Dönümü Konseri” verecek. Şef Nezih Seçkin’in yöneteceği Orkestra, piyanist Ufuk Dördüncü ve Bahar Dördüncü’ye eşlik edecek. Konserde, C. Czerny’nin “Dört El Piyano Konçertosu” ile Mozart’ın “39. Senfonisi”nden bölümler seslendirilecek. Cengiz Savaşçı’nın eserlerinden oluşan ve 28 Mart’ta 75. Yıl Sanat Galerisi’nde açılan resim sergisi de 12 Nisan’a kadar görülebilir.

Mersin’de Devlet Opera ve Balesi “Mutlu Prens” adlı çocuk müzikalini 11 Nisan Pazartesi günü Mersin Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunacak. Koreografisini Tolga Ergen’in yaptığı ve Şebnem Özsaran’ın sahneye koyduğu eserin metnini Işık Noyan yazdı. Müziği Hüseyin Cebi’ye ait müzikalin dekor ve kostüm tasarımlarını Çağda Çitkaya, ışık düzenini ise İbrahim Avcı yaptı. Özlem Nemli Erden’in müzik sorumlusu olarak görev aldığı eserde, müzikal düzenleme ise Eser Taşkıran imzasını taşıyor.

Mersin Devlet Opera ve Balesi, 12 Nisan Salı günü ise çok sayıda türkü arasından seçilen eserlerden oluşan “Folklorama” müzikli gösterisini sahnelemeye devam ediyor. Müzik yönetmenliğini Serdar Yalçın’ın yaptığı 2 perdelik eserin rejisini Yaşar Esgin, koreografisini Levent Güngör, dekorunu Seyhan Atamer, kostümlerini Alev Tol, ışık düzenini Tarı Deniz hazırladı. Eserde, Hicran Evşen, Pınar Olgun Güven, Gülçin Altaş, Neslihan Ulaş, Gülden Berber, Nihan Çetin, Ziya Humar, Korhan Dinçer ve Özkan Çavdaroğlu solist olarak sahne alacak.

Mersin Devlet Opera ve Balesi, bu haftanın son gösterisinde ise L. Minkus’un “Don Kişot” balesiyle sevenleriyle buluşacak. Miguel de Cervantes’in ölümsüz “Don Kişot” romanından uyarlanan 2 perdelik eser, 14 Nisan Perşembe günü Kültür Merkezi’nde yeniden sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Nugzar ve Medeia Magalaşvili’nin sahneye koyduğu, koreografisini Nugzar Magalaşvili’nin yaptığı, orkestrayı Elşad Bagirov’un yönettiği eserin dekor tasarımı Gülden Sayıl, kostüm tasarımı Sayıl’la birlikte Serdar Başbuğ’a, ışık tasarımı ise Tarı Deniz’a ait. Eserde başlıca rollerde Özlem Şenormanlılar, Ender Üçdemir, Roman Geer, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer, Başak Özenç, Özge Uzun Ösmen, Tarkan Günal, Murat Ali Cengiz, Murat Koman, Ahmet Demirci, Nihat Er, Cenk Güner, Göksel Toker, Tolga Ergen, Yağmur Arınlı, Özge Çalışlar, Selgan Çavdaroğlu, Pınar Humar, Berna Turhan İleri, Hülya Şahin, Serbülent Biçer ve Mahmut Akyol görev alacak.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.