Erzurum’da Dans Gösterisi!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun ‘’Dans Gösterisi’’ izleyenleri büyüledi. Atatürk Üniversitesi Rektörlü tarafından organize edilen ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gösteride çok sayıda oyuncu ve dansçı yer aldı.

Devlet Halk Dansları Topluluğu sanatçıları, Çiftetelli, Bingöl, Dinar, Zeybek, Âşık-Maşuk, Kırklareli, Trabzon, Ankara, Artvin yörelerine ait kültürel ve folklorik zenginliğimizle harmanlanan halk danslarından seçkin örnekleri sundular.

Ülkemizin değişik yörelerine ait geleneksel danslarımızın özünü kendi biçimini bozmadan farklı bir yorum getiren topluluk, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Gösteriyi Rektör yardımcıları Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, öğretim üyeleri ve öğrenciler izledi.

Devlet Halk Dansları Topluluğu

Devlet Halk Dansları Topluluğu, Türk halk danslarını çağdaş sanat anlayışına dayanan bir yorumla uygulamak, ülkemizin sahip olduğu kültürel ve folklorik değerleri tanıtmak ve böylece genel tanıtıma katkıda bulunmak amacı ile 1975 yılında kuruldu.

Topluluk kuruluşunda bu yana verdiği başarılı temsiller, yaptığı yurtiçi ve yurtdışı turnelerde gerek kamuoyuna, gerekse yerli ve yabancı sanat eleştirmenlerine kısa sürede kendisini kabul ettirdi. Başarılı gösterileri, çeşitli ülkelerin radyo, televizyon ve basın organlarında büyük yankılar uyandırdı.

Türk Halk Danslarına has olan bütün çizgileri, incelikleri ve renkleri özenle sunan Topluluğun repertuarında, ülkemizin değişik yörelerine ait Türk Halk danslarından seçkin örnekler bulunmaktadır.

Ülke içinde pek çok temsiller veren, Sanat Yönetmenliğini Sayın O.Kemal Sekmen’in yaptığı Devlet Halk Dansları Topluluğu yurtdışında da bugüne kadar 60 değişik ülkede 2000’in üzerinde temsil vermiştir.

Gazeteguncel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.