Eskişehir’de Tiyatro Hayatı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda, “Rita”, “Profesyonel”, “Dostum Şifo”, “Derin Bir Soluk Al”, “Merhaba Gölgem”, “Zengin Mutfağı” ve “Dost” adlı oyunlar sergilenecek.

Farklı öykülerin ve karakterlerin insanların hayata bakışlarında nasıl etkili olduklarını gösteren, entelektüeller ile sıradan insanlar arasındaki güçlü iletişimin kazançlarına dair olan “Rita” adlı oyun, Kocaeli Şehir Tiyatrosu tarafından sergilenecek. Nejat Birecik’in yönettiği, Funda İlhan ve Ufuk Aşar’ın rol aldığı oyun, 8 Nisanda Tepebaşı Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçevic yazdığı ve Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı, bir entelektüelin yaşam öyküsü içinde, kara-komedi türünde ve ironik bir üslupla anlattığı “Profesyonel” adlı oyunun çevirisini Başar Sabuncu ve Bilge Emin yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Sahnesi’nde 9 ve 10 Nisanda izleyiciyle buluşacak oyunun yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu yapıyor. Oyunda, Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve Cenap Oğuz rol alıyor.

Şehir Tiyatrolarının yeni çocuk Oyunu olan ve Oyuncu Emre Basalak tarafından yazılıp yönetilen “Dostum Şifo”da, İmren Şengel, Esma Yavuz ve Halil Ahmet Gökaydın rol alıyor.Ramazan Albayrak, Gökalp Mayakan ve Anıl Koç’un canlı müzik performansı eşliğinde, bir köpek ve bir çocuğun arkadaşlığının anlatıldığı sözsüz Oyun, 9 Nisanda Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Çocuk Sahnesi’nde izleyicilerle buluşacak.

Ünlü İngiliz komedyen ve Oyun yazarı Ben Elton’un yazdığı, “Derin Bir Soluk Al” adlı Oyunun çeviri ve uyarlaması Ahmet Levendoğlu’na ait.

Şehir tiyatrosu sanatçılarından Berkay Akın’ın yönettiği Oyunda Emre Basalak, Murat Danacı, Başak Boran Oksal ve Ercüment Yılmaz, rol alıyor. Oyun, 12 ve 14 Martta Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesi’nde izlenebilecek.

Hikaye tasarımını ve yönetmenliğini Ali Eyidoğan’ın yaptığı, müzik ve dans görselliği üzerine kurulu “Merhaba Gölgem” adlı sözsüz Oyunda, Gonca Yakut ve Zuhal Lale rol alıyor. Çocuksu bir bakış açısıyla akıl ve ruhun çatışmasının anlatıldığı ve gölge tekniğinden faydalanıldığı oyunda, bir çocuğun hayal dünyasında canlandırdıklarıyla gerçek dünyada üstüne düşen sorumluluklarının karşılaştırılması anlatılıyor.

Oyun, 12 ve 14 Nisanda Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Çocuk Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Van Devlet Tiyatrosunun sahnelediği Vasıf Öngören’in yazdığı, Mutlu Güney’in yönettiği “Zengin Mutfağı” 13-17 Nisanda Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Sahnesi’nde izlenebilecek.

Tulga Serim’in ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun yaşamından ve röportajlarından derlediği tek kişilik “Dost” oyunu ise 8 Nisanda Tepebaşı Sahnesi’nde, 13 Nisanda Sultandere Sahnesi’nde izlenebilecek.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.