Genco Erkal’dan AKP Kültür Politikalarına Eleştiri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

16. Sadri Alışık Ödülleri için salonu dolduran izleyiciler, heykellerin yıkıldığı, kitapların basılmadan toplatıldığı bir ortamda aldığı ödüle sevinmediğini söyleyen Genco Erkal’ı dakikalarca alkışladı.

16. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri sahiplerini bulduğu törende Onur Ödülü’ne layık görülen Genco Erkal, ödül almasına rağmen büyük bir burukluk içinde olduğunu belirtti.

“Bu ödül benim için çok önemli. Yarım yüzyılı aşan tiyatro yolculuğumun ödüllendirilmesi, taçlandırılması. Aslında çok sevinmem gerekiyor bu akşam, ama ben sevinemiyorum”  diyen Erkal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu satışa çıkarılıyor. AKM çürümeye terk edildi. Muammer Karaca Tiyatrosu 5 yıldızlı otel yapılıyor. Ülkemde Devlet Tiyatrolarının tümden kapatılmasından söz edilebiliyor. Başbakan beğenmedi diye heykel yıkılabiliyor. Daha henüz yayımlanmamış bir kitap imha ediliyor ve bombaya benzetiliyor. Pırıl pırıl insanlar zulümhanelerde. Bu durumda sevinmem çok zor. Ama ben gelecek güzel günlere inanarak alıyorum bu ödülü.”

Bianet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.