Güldestan Son İki Temsille Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sezonun en etkileyici eserlerinden biri olan Güldestan, son iki temsille Antalya Devlet Opera ve Balesi sahnesinde izleyici ile buluşacak.

Eser ilk olarak 21 Nisan Perşembe günü saat 20:00’da Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Son temsil ise 29 Nisan Cuma günü saat 20:00’da yapılacak. Türk toplumunun köklerinin bugüne tutunduğu bir zamanda; bir damat, bir gelin, büyülü bir aşk ve ruhun bedenle dansını konu alan eser ; seyirciyi geleneklerin zaman içinde sürüklendiği eşsiz bir yolculuğa çıkarıyor. Türk eserleri arasındaki başarısıyla dikkat çeken Güldestan’ı izlemediyseniz , bu sefer kesinlikle kaçırmayın.

21 ve 29 Nisan’da sahnede

Arkın Zirek’in sahneye koyduğu eserin koreografisi Beyhan Murphy , müzikleri ise Mercan Dede imzasını taşıyor. Türkiye’nin ünlü isimlerinin yarattığı eser, ANTDOB dansçılarının güçlü performanslarıyla sahneye konuyor . Halit Ergenç’in seslendirdiği metinler Orhan Pamuk, fotoğraflar ise Ara Güler imzasını taşıyor. Eserde dekor tasarımı Işın Mumcu’ya , kostüm tasarımı İsmail Dede’ye , ışık tasarımı ise Micheal Odam’a ait. Selim Yılmaz’ın kondüvit olduğu eserde, ışık realizasyonu Mustafa Eski tarafından yapıldı.

Bale sanatçılarından etkileyici performans

Eserde; bayan dansçılarda Esra Taner, Derya Özbakır, Melda Sipahi, Meray Kartal, GülçinAlpaşar , Bader Baran , Aslı Öğüt , Derya Akyurt , Sevgim Aksoy , Göknur K.Türkmen , Öykü Akça ve Burcu Bodur , Sinem Ertan, Buket Alpdemir ve Seda Manaz sahne alıyor. Erkek dansçılarda ise Murat Özdemir, Boğaç Özbakır , Tolga Burçak, Kürşat Kılıç , Okan Ünal , Gabriel Gogua, Evren İskender , Aykut Levent Özer ,Ali Basmacı, Mert Söylemez, Gökhan Yüksel , Yetkin Şahin Burak Özbek , Erdem Arslan ve Volkan Sayıner izleyici karşısında olacak.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.