Harem 3 Bin Kişiye Oynayacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Osmanlı saray yaşantısını ve imparatorluğun en kudretli validelerinden Kösem Sultan’ın entrikalarını işleyen bale eseri “Harem”, Ankara’da ilk kez 3 bin kişiye oynayacak. 1. Uluslararası Ankara Dans Festivali’nin son günü Anadolu Gösteri Merkezi’nde sergilenecek eser ücretsiz izlenebilecek.

6 Mayıs Cuma gecesi Shaman Dans Tiyatrosu’nun “Buluşma” isimli gösterisiyle başlayacak olan 1. Uluslararası Ankara Dans Festivali, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin prömiyerinden itibaren kapalı gişe oynayan “Harem” balesini ücretsiz olarak Ankaralılarla buluşturuyor. Harem festival kapsamında 8 Mayıs Pazar günü, saat 21.00’de Anadolu Gösteri Merkezi’nde izleyicinin karşısına çıkıyor. Festivalin tamamında olduğu gibi bu gösteri de halka açık ve ücretsiz olarak izlenebilecek.

‘Harem’deki entrikalar

Reji ve koreografisini Merih Çimenciler’in gerçekleştirdiği eserin dekor ve kostümü Alexander Vasilliev’in imzasını taşıyor. Işık düzenini Tahsin Çetin’in yaptığı eserde, Kösem Sultan’ı Sanem Ergüler, Selin Sezer ve Meltem Ayar dönüşümlü olarak canlandıracak.

Padişah’ı Oliver Spence, Eren Keleş ile Cankat Özer’in, Gülbeden’i Özge Başaran ve Elif Aktar’ın sahneye getirdiği yapıtta Çeşmidil rolünde Elif Fırat ve Ayşem Sunal yer alıyor. Eserde, Emre Güler, Kuzey Kıyıcan, Mert Kocaay, Serhat Güdül, Kadir Okurer, Uluç Aytan, Hakan Odabaşı, Mert Kocaay, Aykut Levnet Özer, Mine İzgi Örsçekiç, Ezgi Korkmaz, Müge Göktan, Sevim Başol, Evrim Bakırcı, Defne Dinçer, Bleda Özlem, Neslihan Mert, Aslıhan Karacan, Bahar Keleş, Ceren Selçuk, Özge Al ve Özge Ay başlıca rolleri paylaşıyor.

İktidar mücadelesi

Öykü, Osmanlı sarayındaki iktidar mücadelesi ve birbiriyle savaşan güçlerin eylemleriyle yazgıları belirlenen genç kadınların yaşadığı Harem’deki entrikaları anlatıyor. Öyküde mutlak ve herşeye kadir olması gereken bir Padişah var. Ancak zayıf bir kişi ve yaşamını sürdürmesi de bilfiil annesi tarafından tehdit ediliyor. Valide Sultan onu kendi tutkularını gerçekleştirmede bir engel olarak görüyor, tüm gücü şahsına toplayabilmek için elinde kolaylıkla oynatacağı ve arkasına saklanacağı genç bir torunun tahta çıkmasını tercih ediyor.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.