KeKeÇa’dan Beden Perküsyonu Gösterileri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

EEYO KeKeÇa Topluluğu (Eskişehir), KeKeÇa (İstanbul) ve Avrupa turnesinin Türkiye ayağında Keith Terry (San Francisco) katılımıyla atölye ve performanslarla izleyicisiyle buluşuyor.

HER BEDEN DUYAR / EVERY BODY HEARS

BEDEN MÜZİĞİ : ATÖLYELER VE PERFORMANS

11 Nisan Pazartesi : Keith Terry ile Beden Müziği Atölyesi 1

Saat : 16.30 – 19.00;

Yer : Anad. Ünv. AKM Oda Tiyatrosu Yunus Emre Kampüsü, Eskişehir

Katılım : Yalnız EEYO ve İÇEM öğrenci ve öğretim görevlileri.

12 Nisan Salı : Keith Terry ile Beden Müziği Atölyesi 2

Saat : 14.00 – 17.00;

Yer : Anad. Ünv. AKM Oda Tiyatrosu Yunus Emre Kampüsü, Eskişehir

Katılım : Herkese açıktır.

12 Nisan Salı : ORTAK PERFORMANS

(EEYO KeKeÇa Topluluğu + KeKeÇa Beşlisi + Keith Terry)

Saat : 20.00 – 21.30; Yer : Anad. Ünv. AKM Oda Tiyatrosu Yunus Emre Kampüsü

13 Nisan Çarşamba : ORTAK PERFORMANS

(KeKeÇa Beşlisi + Keith Terry)

Saat : 20.00 – 21.30

Yer : Çıplak Ayaklar Dans Stüdyosu (www.ciplakayaklar.com ), İstanbul

Beden Müziği: “Gördüğün müzik, duyduğun dans”

Beden perküsyonu olarak da bilinen Beden Müziği, kompozisyon ve koreografinin büyülü bir karışımı. Müzik dansın şekillerini ve örüntülerini yaratırken, dans müzikteki sesleri ve ritimleri oluşturuyor. Böylece müzik “görünür”, dans “işitilir” hale geliyor.

KeKeÇa Beden Perküsyonu

Beden Perküsyonu, ellerin ayakların bedenle birlikte vurmalı bir enstrüman olarak kullanıldığı bir alan. Müzik ve Hareketin tam da ortasında yer alıyor. Çalanın da çalınanın da aynı kişi olması, beden perküsyonunun benzersiz bir özelliği:  “Kendin Kendini Çal”ma süreci “ben”in “beden”le olan ilişkisinde ritim-müzik-hareket-dil aracılığıyla bir kendini ve ötesini keşfetme, farketme yolculuğuna dönüşüyor.  (web : www.kekeca.net ; facebook: kekeca body percussion). 2002 yılından bu yana birlikte çalışan Tugay Başar ve Timuçin Gürer beden perküsyonu (body percussion) ve beden müziğini (body music) esas alan çeşitli konserler, performanslar yapıyor; eğitimler, atölye çalışmaları vb. etkinlikler düzenliyor. İzleyicileri de katarak birlikte ritim tutuyor-müzik yapıyorlar. KeKeÇa topluluğunda Gökçe Gürçay, Ayşe Akarsu, Ezo Sunal ve Defne Erdur Bekdik de yer alıyor.

Keith Terry

ABD, San Francisco’da yaşayan Keith Terry caz davulcusu olmak üzere aldığı eğitimini, yıllardır dünya ritimleri üzerinde yaptığı yoğun araştırmalarla birlestirerek, müzik, dans, tiyatro ve performansı ustaca harmanlayıp çağdaş bir Beden Müziği stili geliştiren bir perküsyoncu-ritim dansçısı ve eğitimci. Keith Terry aynı zamanda, beşincisi 2012 yılında İstanbul’da yapılacak olan Uluslararası Beden Müziği Festivalleri’nin de yaratıcısı ve sanat direktörü (www.crosspulse.com )

Paylaş.

Yanıtla