İBBŞT Çocuk Şenliği Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İBB Şehir Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu’nun geleneksel Çocuk Şenliği, 23 Nisan 2011 Cumartesi günü Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde yapılan törenle seyirciyle buluştu. Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde saat 11.00’de sahnelenen, Hasan Erkek’in yazdığı Ece Okay’ın yönettiği ”Çiçek Prenses” adlı yeni oyun ile başlayan şenlik, saat 13.00’teki Kukla Performans gösterisi ve sokak oyunlarıyla devam etti. 11 Nisan’da başlayan atölyeler ve çeşitli etkinlikler ise İstanbul’un çeşitli bölgelerindeki sahnelerinde ay sonuna kadar sürecek.

Oyun gösterimleri ve tüm etkinlikler Kâğıthane Sadabad, Kâğıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu, Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu, Fatih Reşat Nuri, Ümraniye ve Üsküdar Kerem Yılmazer Sahneleri’nde 10.00, 11.00, 13.00 ve 15.00 saatlerinde gerçekleştirilecek. Tamamı ücretsiz olan etkinlikler arasında; 7’si İBB Şehir Tiyatroları’ndan 28 farklı oyun gösterimi, heykel, resim, mask, kukla, tasvir tasarımı vb. pek çok farklı başlıkta gerçekleştirilecek 16 atölye, uzmanlar ve sanatçılar tarafından yetişkinlere yönelik yapılacak 17 söyleşi, atölye katılımcıları ile oluşturulacak 3 performans gösterisi, İBBŞT oyuncuları tarafından gerçekleştirilecek Sevdalı Bulut (Nazım Hikmet) okuması ve geçmiş yıllarda İBBŞT’de sahnelenen çocuk oyunlarının kostüm ve aksesuarlarından oluşan “Küçükken, Çok Eskiden” sergisi yer alıyor.

Eskişehir, Antalya, Kocaeli, Bursa, Osmangazi, Salihli ve İBB Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen çocuk oyunlarının yanı sıra İstanbul içinden çeşitli tiyatro topluluklarının da izlenebileceği şenlikte, çocukları çeşitli sanat disiplinleriyle buluşturan atölyeler ve sergiler de yer alıyor. 11 Nisan 2011’den itibaren başlayan atölyelerde sanatın farklı alanlarıyla buluşan çocukların, bu çalışmalar sonunda meydana getirdiği ürünler şenlik kapsamında sergilenecek.

İBBŞT Çocuk Tiyatrosu’nun sezon içinde gerçekleştirdiği, sanat ve çocuk ilişkisinin konuşulduğu, sanatçıların çocuk yetiştirme ile ilgili deneyimlerini paylaştıkları “Biz Bize Konuşuyoruz” söyleşileri şenlik süresince de devam edecek. Ayrıca şenlikte “Uzman-Ebeveyn Sohbetleri” ile Berko İlaç’ın katkılarıyla çocuk sağlığı ve gelişimi alanında uzman isimler ebeveynlerle buluşturulurken, Emniyet Genel Müdürlüğü Çocuk Polisi’nin bilinçlendirme amacıyla hazırladığı “Güvenli İnternet” ve “Ailelerin Çocukları Koruması İçin Altın Kurallar” söyleşilerine de yer verilecek.

Geçtiğimiz yıl şenlikte 40.000 çocuğu sahnelerinde ağırlayan İBBŞT, ‘27. Çocuk Şenliği’nde de İstanbul’un çocuklarını, farklı toplulukların oyunlarını izlemeye, kendi yetenek ve becerileriyle sanatın farklı disiplinlerinde ürünler çıkarmaya, birlikte şenlikli bir oyun oynamaya çağırıyor…


Paylaş.

Yanıtla