Işık Oyunları Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul, başrolünde görüntünün yer aldığı bir festivale ev sahipliği yapıyor. Dans, tiyatro ve konserlerin ışık oyunlarıyla, görüntülerle buluştuğu Temps D’Images (Görüntü Zamanı) festivali 20 gün boyunca garajistanbul’da.

Avrupa’da altı yıldır düzenlenen dikkat çekici bir festival var; Temps D’Images (Görüntü Zamanı)… Sahneyle organik bir ilişki kuran her türlü görüntü teknolojisinin vitrine çıktığı; görüntünün ön plana geçerek sahne üzerinde ağırlıklı biçimde kullanıldığı gösterileri kapsayan bir festival. Temps D’Images, bu tür gösterilere ev sahipliği yaparken aynı zamanda kültürlerin farklılığıyla zenginleşen, ortak bir sanatsal dil kurmayı hedefliyor. Örneğin 10 gün boyunca sanatçılara projelerini gerçekleştirmeleri için konaklama imkanı sunuyor ve farklı disiplinlerden gelen bu sanatçıların o süre boyunca ürettiği işleri festivalde sergiliyor.

Performansın görüntüyle buluştuğu, altı yıldır Avrupa’nın farklı şehirlerinde dolaşan festival bu yılla birlikte üçüncü kez garajsitanbul’da düzenleniyor. Dün başlayan festival, 30 Nisan’a kadar sürecek. Bu yılki programda ağırlıklı olarak müziğin görsel sanatlar ile kurduğu etkileşime yer veren projeler bulunuyor. Elektro, dubstep, techno ve deneysel müzik tarzlarında, videoart ile içiçe geçmiş konserler; disiplinlerarası tiyatro ve dans gösterileri; 3-D haritalama çalışmaları, interaktif yerleştirmeler; İstanbul’daki üniversiteler ile yürütülecek olan teknoloji ve sanat konulu seminerler, atölye çalışmaları…Detaylı programını www.garajistanbul.org adresinden görebileceğiniz festivalden dikkat çekici bir kaç öneri sunalım.

Anadolu’nun  Kayıp Şarkıları

Anadolu’nun Kayıp Şarkıları Konserleri’nin özelliği farklı bir konsept yaratması. İstanbul, Selanik ve Cannes Film Festivallerinde ilk defa gerçekleştirilen bu konseptte, Anadolu’nun çeşitli yerlerinden kendi yaşam hallerinde provasız kaydedilmiş insanlar, konsere büyük ekrandan en doğal halleri ile katılıyor. Anadolulu solistler ekranda şarkı söylerken Nezih Ünen Band sahnede canlı performansla onlara eşlik ediyor. Konuk sanatçıların ve Anadolu’nun büyüleyici görsellerinin eşlik edeceği gösteri oldukça ilginç görünüyor.  Gösterim tarihi: 16 Nisan

Akşam

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.