Kar Almanya’da Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Almanya’nın Nürnberg Devlet Tiyatrosu Alman oyuncuları ile Perspektif Tiyatrosu’nun Türk oyuncuları Nobel edebiyat ödüllü Türk yazar Orhan Pamuk’un “Kar” isimli romanından uyarlanan “Kar-Schnee” adlı oyunu farklı bir sahne tekniği ve tiyatro anlayışı ile iki dilde 15. kez oynadılar. Oyuncular rollerini seyirci ile iç içe sergilediler.

ALKIŞLANDILAR

Rejisini Cordula Jung’un, kostümlerini ise Mareike Porschka’nın yaptığı oyun kesintisiz yaklaşık iki saat sürerken, Alman oyuncularda zaman zaman Türkçe konuştular. Gösteri sonunda oyuncular ayakta alkışlandılar.

TÜRK VE ALMAN SANATÇILAR

Nürnberg Devlet tiyatrosu Programında yer alan ve iki haftada bir sahnelenen oyunda Kubilay Bozkurt, Gül Ovacık, Meltem Taşkın, Tanja Kübler, Stefan Lorch, Heimo Essl, Rainer Matschuk ve Ulvi Teke rol alıyor. Grup sözcüsü Gül Ovacık, yapılması planlanan Antalya ve İstanbul turneleri için görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Kar adlı oyunun konusu şöyle:

Kerim Alakuşoğlu yani KA şairdir ve aynı zamanda bir gazetede yazmaktadır. 12 yıldır sürgünde olduğu Almanya’dan, baş örtülü genç kızların intihar vakalarını araştırıp yazmak için, yıllar sonra karın esrarengiz ve sihirli sessizliliğine bürünmüş Kars’a geri döner. Aslında aşkı aramakta olan KA, kendisini içinde birçok çıkmazlar barındıran bir topluluğun ortasında bulur. KA’nın etrafını saran belirsizlik, gelenekselcilik ve batıcılık , fundamentalizimden, kaybolan kimliğe kadar uzanan arayışlardan oluşan kara bulutlar, karşıda kopmak üzere olan fırtınanın habercisidir.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.