Karadeniz Tiyatro Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trabzon Devlet Tiyatrosunun ev sahipliğinde düzenlenen ”12. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali” 2 Mayıs’ta başlayacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, festival 2-15 Mayıs arasında, Trabzon, İstanbul ve Van Devlet tiyatrolarının yanı sıra 11 ülkenin katılımıyla düzenlenecek.

Festivale Trabzon Devlet Tiyatrosu ”III. Richard”, İstanbul Devlet Tiyatrosu ”Profesyonel”, ”Vahşet Tanrısı”, Van Devlet Tiyatrosu çocuk oyunu ”Çıplak Kral” ile katılacak.

Ünver Oral’ın ”Karagöz Gösterisi”nin yer alacağı festivalde, İspanya ”Andre & Dorin”, Hollanda ”Çizgideki Sihir” ve ”Dans Atölyesi”, Çin ”Beyaz Yılan”, Endonezya ”Bhishma’nın Direnişi”, ABD ”Spolin Atölyesi”,Macaristan ”Don Perlimplin” ve ”Belisa’nın Bahçede Sevişmesi”, Rusya ”Orman Cini”, Norveç ”Kutup Sesleri”, Romanya ”Soğuk Çocuk”, Polonya ”Jeppe”, Ekvador ”Hoşça Kal Santiago” oyunlarını sahneleyecek.

”Hedef, Karadeniz’in kültürel ve ekonomik alanda tanıtılması”

Açıklamada, festivalle 25 Haziran 1992’de İstanbul’da imzalanan Karadeniz çevresindeki ülkelerin ekonomik iş birliği projesine katkıda bulunacağı ve Türkiye, Karadeniz ve Trabzon’un gerek kültürel gerekse ekonomik alanda tanıtımının sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Açıklamada Devlet Tiyatrolarının kültür ve sanat alanında öncü kurum olarak üzerinde hissettiği sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için her yıl öncekine oranla daha da gelişen bir festival çalışması yaptığı ifade edildi. Bu süreçte Kültür Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü ve sponsor firma çalışanlarının birlikte hareket ederek, ortak çalışma zemini oluşturduğu kaydedildi.

Açıklamada, 2006 yılında festivalin sınırlarının genişletilerek, Karadeniz’e kıyısı bulunmayan ülkelerin de davet edilmeye başlandığı da bildirildi.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.